Συμπλοκές, επεισόδια, προσαγωγές και συλλήψεις σε κεντρικό σούπερ μάρκετ των Ιωαννίνων

aepimin1

aepimin1

ΦΩΤΟ

Σε δώδεκα προσαγωγές κατέληξαν τα θερμά επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα έξω από το Μarket in, στα Γιάννινα.

Εργαζόμενοι που είχαν συγκεντρωθεί, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που είχε προκηρύξει το ΕΚΙ, μετά τις συλλήψεις της Κυριακής, συνεπλάκησαν με τα ΜΑΤ και δυνάμεις της Αστυνομίας.

Η διεύθυνση του MARKET IN υπέβαλλε νέα μήνυση με αποτέλεσμα η Αστυνομία να προχωρήσει σε δώδεκα προσαγωγές, οι οποίες το μεσημέρι μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.

aepimin2

Το Εργατικό Κέντρο, μετά τις εξελίξεις αυτές προχωρά σε νέο συλλαλητήριο στις έξι το απόγευμα, έξω από το σούπερ μάρκετ ενώ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τα επεισόδια και τις προσαγωγές που ακολούθησαν.

Στην ανακοίνωση σημειώνουν:

“Με πρωτοφανή βία, οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν στους εργαζόμενους. Με ξύλο “στο ψαχνό” κυριολεκτικά, συνέλαβαν 12 άτομα ανάμεσά τους ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νίκος Έξαρχος και ακόμα ένα μέλος της Διοίκησης του ΕΚΙ, πρόεδροι σωματείων κ.α.

Πολλοί απο τους εργαζόμενους έχουν χτυπήματα ενώ ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομειο μετά από λιποθυμία.

Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά απέδειξε πως εννοεί τη “δίκαιη ανάπτυξη”. Απέδειξε ότι ανάμεσα στους εργαζόμενους και τη μεγαλοεργοδοσία όχι απλά επιλέγει να βοηθά τη μεγαλοεργοδοσία, αλλά χρησιμοποιεί και όλους τους μηχανισμούς της, όπως την “δικαιοσύνη” και τις δυνάμεις καταστολής για να καθυποτάξει τους εργαζόμενους για να επιβάλλει την τρομοκρατία, την απλήρωτη εργασία και τις απολύσεις στους χώρους δουλειάς.

Γι αυτό άλλωστε θέλουν να ψηφίσουν και τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο : για να σταματήσουν οποιαδήποτε οργάνωση αντίδρασης απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που ζούμε.
Κάνενας δεν μπορεί να μένει αμέτοχος, μπροστά στη βία που διαδραμίζεται στην πόλη μας.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστική να καταδικάσει τα πρωτοφανή γεγονότα”.

AEPIMIN3

AEPIMIN4

AEPIMIN5

AEPIMIN6

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ