Συμπαραστάτης προς Δήμους.. Αυστηρές συστάσεις για την πρόσβαση στις παραλίες

Αυστηρές συστάσεις προς τους παραλιακούς δήμους της Ηπείρου κάνει ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας προκειμένου να διασφαλιστεί ο κοινόχρηστος χαρακτήρας των παραλιών και η ανεμπόδιστη πρόσβαση των πολιτών. Ο Συμπαραστάτης απευθύνεται στους Δήμους Ηγουμενίτσας, Πάργας και Πρέβεζας, στις Αστυνομικές Διευθύνσεις των δύο Νομών καθώς και στις Κτηματικές Υπηρεσίες επισημαίνοντας την υποχρέωση που έχουν για την σωστή εφαρμογή του νόμου και την ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών προς τις παραλίες.

Όπως τονίζει, όλες οι παραλίες και οι αιγιαλοί είναι κοινόχρηστα αγαθά και ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο, κατά χρήση δε σε όλους τους πολίτες, οι οποίοι έχουν το δικαίωμα της ανεμπόδιστης χρήσης τους.

Οι δήμοι, υπογραμμίζει, που είναι αρμόδιοι για τη μίσθωση των παραλιών είναι και υπεύθυνοι για τη διαφύλαξη του κοινόχρηστου χαρακτήρα τους, ο οποίος και θα πρέπει να προστατεύεται.

«Οποιαδήποτε περίφραξη της παραλίας απαγορεύεται, όπως επίσης απαγορεύεται η καθολική μίσθωσή της για ξαπλώστρες και ομπρέλες που εκμεταλλεύονται οι μισθωτές. Γι’ αυτό και οι αρμόδιοι καλούνται σε τακτικές αυτοψίες που θα διενεργούν, να ελέγχουν την αυστηρή τήρηση της νομιμότητας», επισημαίνει ο Συμπαραστάτης της Περιφέρειας Απόστολος Οικονόμου.

Ξεκαθαρίζει δε ότι υπεύθυνοι για τη σωστή εφαρμογή του νόμου είναι οι Δήμοι και οι Αστυνομικές Διευθύνσεις και οι κατά τόπους Κτηματικές Υπηρεσίες του Δημοσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ