Συμμέτοχοι στα εκατόχρονα οι μαθητές

MATHTES_PREBEZAΣυμμέτοχους στον εορτασμό για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Πρέβεζας θα κάνει ο Δήμος Πρέβεζας τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της πόλης.

Προχθές το μεσημέρι πραγματοποιηθηκε σύσκεψη με την συμμετοχή του προισταμένου της Α’Θμιας Εκπαίδευσης Δημήτρη Ηλιόπουλου καθώς επίσης και των διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων.

Οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη , τον αντιδήμαρχο Κοσμά Κορωναίο και την υπεύθυνη της Επιτροπής Παρθενία Καζάκου για τις γενικές κατευθύνσεις του εορτασμού καθώς και για την συμμετοχή που μπορούν να έχουν οι ίδιοι σε αυτή.

Στόχος είναι οι μαθητές να έχουν ουσιαστικό ρόλο στον εορτασμό και μέσα από τις εκδηλώσεις να κατανοήσουν την ιστορία της Πρέβεζας και να αγαπήσουν ακόμα περισσότερο τον τόπο τους μέσα από θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις αρχειακού υλικού και άλλες δραστηριότητες που θα συναποφασιστούν το επόμενο διάστημα.

Όπως τονίζει ο κ Κορωναίος οι συνεδριάσεις της επιτροπής για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων γίνονται σε εβδομαδιαία τουλάχιστον βάση ενώ για τις 23 του μήνα έχει οριστεί διευρυμένη συνάντηση με όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής.

«Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον» σημειώνει ο αντιδήμαρχος συμπληρώνοντας ότι αύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους φορείς της Β’Θμιας Εκπαίδευσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ