Συμφώνησαν Μπαμπινιώτης – πρυτάνεις

PRYTANEISΤην αποδέσμευση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων από την εφαρμογή του νόμου ζήτησαν την Παρασκευή οι πρυτάνεις από τον υπουργό Παιδείας Γεώργιο Μπαμπινιώτη, κατά την πολύωρη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα, συμφωνήθηκε να συνεχισθεί ο διάλογος πανεπιστημίων – υπουργείου, που έχει αρχίσει από τον αναπληρωτή υπουργό Κωνταντίνο Αρβανιτόπουλο, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία στα πανεπιστήμια, να επιλυθούν τα προβλήματα δυσλειτουργίας και να συνεχισθεί η διδασκαλία και η έρευνα απρόσκοπτα.

Και οι δύο πλευρές δήλωσαν ικανοποιημένες από τη συζήτηση.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι έγινε ουσιαστικός διάλογος και τόνισε ιδιαίτερα ότι ο νόμος θα εφαρμοσθεί. «Προέχει η απαραίτητη αποκατάσταση της ηρεμίας για τη διδασκαλία και την έρευνα, αλλά και για την εικόνα των δημοσίων πανεπιστημίων» είπε ο κ. Μπαμπινιώτης και πρόσθεσε:

«Αποφασίσθηκε να συνεχισθεί ο διάλογος των τελευταίων μηνών, την ευθύνη του οποίου είχε ο αναπληρωτής υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος. Πιστεύουμε και προσδοκούμε ότι θα υπάρξουν λύσεις και αλλαγές, με τις οποίες θα αντιμετωπισθούν οιεσδήποτε δυσλειτουργίες και προβλήματα. Προσβλέπουμε στον ειλικρινή διάλογο και θα αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας».

Ο προεδρεύων της Συνόδου, πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, τόνισε ότι έγινε διάλογος σε βάθος και εξετέθησαν όλα τα προβλήματα. Χαρακτήρισε καλό το κλίμα, ενώ επισήμανε τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τη στενότητα των οικονομικών, αλλά και τις δυσλειτουργίες από την εφαρμογή του νόμου.

Οι πρυτάνεις, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέφεραν τις προτάσεις τους για αλλαγή του τρόπου εκλογής κοσμητόρων, να μην καταργηθούν τα τμήματα και να αποδεσμευτούν τα Συμβούλια Διοίκησης από τον ακαδημαϊκό τους ρόλο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι η εφαρμογή του νόμου είναι απαρέγκλιτη, ωστόσο μπορούν να γίνουν βελτιώσεις. Τα ζητήματα που συζητήσαμε έχουν να κάνουν με την τήρηση της νομιμότητας, την εφαρμογή του νόμου και την απρόσκοπτη διαδικασία των εκλογών. Για τον προϋπολογισμό παραδέχτηκε ότι έχει γίνει περικοπή των πιστώσεων λόγω της οικονομικής κρίσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ