Συμφωνία Δήμου και 6ης ΥΠΕ για τις οφειλές από ενοίκια

elisaf karvelis

Το πρακτικό εξώδικης συμβιβαστικής επίλυσης της οικονομικής διαφοράς μεταξύ του Δήμου και της 6ης ΥΠΕ υπέγραψαν στην Πάτρα ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιωάννης Καρβέλης και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Η 6η ΥΠΕ με αγωγές που είχε καταθέσει ζητούσε οφειλόμενα μισθώματα από τον Δήμο για τον χώρο όπου είναι εγκατεστημένο το εργοτάξιο.

Συγκεκριμένα:

– με αγωγή από το 2014 διεκδικούσε μισθώματα από το 1997 μέχρι και το 2010 συνολικού ποσού 508.760 ευρώ.

– με αγωγή από το 2016 διεκδικούσε μισθώματα από το 2011 μέχρι το 2016 συνολικού ποσού 508.282 ευρώ.

Με την εξώδικη συμβιβαστική λύση ο Δήμος θα καταβάλλει συνολικά το ποσό των 577.242 ευρώ και  η ΥΠΕ παραιτείται της αξίωσης άλλων μισθωμάτων και καταβολής τόκων για ολόκληρο το χρονικό διάστημα της μίσθωσης.

Με το πρακτικό που υπογράφηκε, σε συνέχεια απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, επέρχεται οριστική εξώδικη συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς και σταματά κάθε άλλη δικαστική ενέργεια.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ αμέσως μετά την υπογραφή ευχαρίστησε τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ που συνέβαλε ώστε να επέλθει μία οριστική λύση για το Δήμο, να απαλλαγεί από δικαστικές περιπέτειες και να μην στραγγαλιστεί οικονομικά από την καταβολή ενός μεγάλου ποσού που αφορά σε μισθώματα των δύο και πλέον τελευταίων δεκαετιών.

Επίσης ο Δήμαρχος απευθύνει ευχαριστίες στη βουλευτή Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα που βοήθησε στην κατεύθυνση αυτή και πολύ περισσότερο στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη που με την δική του καθοριστική παρέμβαση ένας βραχνάς για το Δήμο έλαβε τέλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ιωαννιτών έχει κινήσει ήδη την διαδικασία για την μεταφορά του εργοταξίου από την παραλίμνια περιοχή σε ακίνητο ιδιοκτησίας του. Ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη και εκτίμηση είναι ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει μειοδότης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ