Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Γιώργου Χριστοβασίλη

xristovasilis g

Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Δημήτρης Παπαγεωργίου εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο του Γιώργου Χριστοβασίλη.

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης υπήρξε από τους πλέον πετυχημένους προέδρους του ΠΑΣ Γιάννινα. Κυρίως όμως αγάπησε βαθιά τον ΠΑΣ και το τοπικό ποδόσφαιρο. Δίδαξε ήθος σε εποχές όπου το ποδόσφαιρο δοκιμάζεται και λειτούργησε με ευγένεια δείχνοντας ότι κι αυτή έχει θέση στα ελληνικά γήπεδα.

Αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα του στην ποδοσφαιρική οικογένεια της πόλης μας.

Η μνήμη του θα συνοδεύει τον ΠΑΣ και τους χιλιάδες φιλάθλους.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Πρόεδρος της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και υποψήφιος Βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ με αφορμή την απώλεια του Γιώργου Χρηστοβασίλη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με αισθήματα θλίψης αλλά και αναγνώρισης υποδεχθήκαμε σήμερα στα Γιάννενα τη δυσάρεστη είδηση της απώλειας του Γιώργου Χρηστοβασίλη.  Του άξιου επιχειρηματία και αυτοδημιούργητου Ηπειρώτη που μετά το 2008 επί 15 συναπτά χρόνια ως σήμερα αφιέρωσε σημαντικό μέρος του εαυτού του στην υπηρεσία της ιστορικής μας ομάδος του ΠΑΣ Γιάννενα οδηγώντας την μάλιστα για πρώτη φορά στην Ευρώπη πριν 8 χρόνια. 

Είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω από κοντά και να συνεργαστώ μαζί του πάνω σε θέματα που αφορούσαν το τοπικό μας ποδόσφαιρο και τη δικαίωση της πορείας του ΠΑΣ Γιάννενα.  Η αγάπη του για την ομάδα και η όλη του συμβολή για την ιδιαίτερή του πατρίδα ως Απόδημου Ηπειρώτη μας κάνει σήμερα να τον θυμόμαστε όχι μόνο ως εξαιρετικά επιτυχημένο πρόεδρο της ΠΑΕ αλλά και ως ένα σημαίνοντα παράγοντα στα κοινωνικά, αθλητικά και οικονομικά δρώμενα της περιοχής.  Στη σύζυγό του και στα δυό του παιδιά εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και εύχομαι οι τελευταίοι να προχωρήσουν τη σκυτάλη που παρέλαβαν από τον άξιο πατέρα τους πολύ πιο μπροστά».

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου

«Θέλω να εκφράσω την βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του Γιώργου Χριστοβασίλη ο οποίος ανήκει στη γενιά εκείνη των Ηπειρωτών που καίτοι από μικροί ξενιτεύτηκαν ποτέ δεν έκοψαν τις ρίζες τους με την ιδιαίτερη πατρίδα τους και  γενικά με την Ήπειρο.

 Η δραστηριοποίησή του στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αναλαμβάνοντας σε δύσκολη περίοδο τα ηνία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, είχε και έχει ένα  ευρύτερο συμβολισμό, που εστιάζεται στην ενεργή συμμετοχή των απόδημων Ηπειρωτών στο κοινωνικό, οικονομικό και αθλητικό γίγνεσθαι της Ηπείρου.

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης- εκτός από επιχειρηματίας- θα μείνει στην ιστορία ως μακροβιότερος και πλέον επιτυχημένος Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, που χάρισε μεγάλες χαρές στους φιλάθλους και γενικά στην τοπική κοινωνία.

Ευτύχησε να δει την ομάδα να αγωνίζεται στην Ευρώπη, αλλά και να φύγει από τη ζωή λίγες ώρες μετά τη λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου,  παραδίνοντάς την στους φυσικούς του διαδόχους, για να συνεχίσουν το δρόμο που αυτός ακολούθησε στα χρόνια που ήταν επικεφαλής της.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για τις καλές και όμορφες στιγμές που χάρισε στον κόσμο και εύχομαι  να  είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια προς την οικογένειά του.

Αιωνία η μνήμη του».

Η Ενότητα Πολιτών

Η δημοτική παράταξη «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» και ο επικεφαλής της, Θωμάς Μπέγκας, εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του προέδρου το ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργου Χριστοβασίλη.

Υπήρξε ο μακροβιότερος και ο -κατά πολλούς- πιο πετυχημένος πρόεδρος του συλλόγου, αφού με αυτόν στο τιμόνι ο “Άγιαξ της Ηπείρου” αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη την σεζόν 2015/16.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά και τους οικείους του.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας Νίκος Γκόντας έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή τον θάνατο του Γιώργου Χριστοβασίλη.

«Με οδύνη πληροφορηθήκαμε τον πρόωρο θάνατο του Προέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργου Χριστοβασίλη.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην σύζυγό του Grace και τους γιους του Γιάννη και Παναγιώτη.

Η προσφορά του στην ομάδα και την πόλη μας είναι ανεκτίμητη, αφού επί 15 χρόνια κατάφερε να γράψει ιστορία με χρυσές σελίδες για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Κι όλα αυτά με το απαράμιλλο ήθος και με την μοναδική μετριοπάθεια που τον διέκριναν και που αποτελούν ιστορική παρακαταθήκη για τα παιδιά του και για όλους μας.

Για τα λόγο αυτό θα προτείνουμε να απονεμηθεί ιδιαίτερη τιμητική διάκριση στο πρόσωπό του κατά την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Οι υποψήφιοι βουλευτές

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Κεφάλα εκφράζει την θλίψη και την οδύνη όπως και τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Τα συλλυπητήριά του εκφράζει και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Οικονόμου σημειώνοντας ότι ο Γιώργος Χριστοβασίλης συνέδεσε το όνομά του με την μακρά και πετυχημένη θητεία του στον ΠΑΣ.

Ο Κώστας Γάτσιος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, σημειώνει ότι πρόκειται για μία μεγάλη απώλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς σπανίζουν άνθρωποι με το δικό του ήθος και ευγένεια.

Η σφραγίδα του στον ΠΑΣ Γιάννινα θα μείνει ανεξίτηλη όσα χρόνια και αν περάσουν.

Σε δήλωσή του για τον αδόκητο χαμό του προέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα, ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, κ. Σπύρος Κωνσταντόπουλος αναφέρει ότι «η πρόωρη απώλεια του Γιώργου Χριστοβασίλη δεν κοστίζει μόνο στους οικείους και τους φίλους του προέδρου της αγαπημένης ποδοσφαιρικής μας ομάδας αλλά και σε όλο το φίλαθλο κόσμο του ΠΑΣ.

Ο Γιώργος Χριστοβασίλης συνέδεσε το όνομά του και την προεδρία του στο τιμόνι της τοπικής μας ομάδας με στιγμές ιστορικές για τον ΠΑΣ.

Αγάπησε τον ΠΑΣ σα Γιαννιώτης, προσέφερε στο τοπικό μας ποδόσφαιρο και σταθεροποίησε την ομάδα μας στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, εκεί όπου πραγματικά ανήκει».

Ο Ερασιτέχνης ΠΑΣ

Δυστυχώς χάσαμε τον Πρόεδρο της ομάδας μας  ΓΙΩΡΓΟ ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗ.

Ο μακροβιότερος και πλέον πετυχημένος Πρόεδρος του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ έφυγε σήμερα από την ζωή, αφήνοντας πίσω του πολλά που θα μείνουν ανεξίτηλα γραμμένα στην Ιστορία της ομάδας μας.

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ εκφράζουν τα βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

 Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει ΠΡΟΕΔΡΕ.

Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ

Ο Πρόεδρος, Παντελής Κολόκας, και τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για τον θάνατο του προέδρου του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, Γιώργου Χριστοβασίλη.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κολόκας αναφέρει: «Ημέρα θλίψης η σημερινή, στο άκουσμα του θανάτου του προέδρου του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Γιώργου Χριστοβασίλη. Ο διοικητικός ηγέτης της αγαπημένης μας ομάδας, ο άνθρωπος που έδωσε νέο όραμα και προοπτικές στον «Άγιαξ της Ηπείρου», μπορεί να μην είναι πια μαζί μας, το έργο του όμως και οι μνήμες για εκείνα με τα οποία συνέδεσε το όνομά του με τον ΠΑΣ θα μείνουν στην ιστορία.

Είχα την τύχη ως νομαρχιακός σύμβουλος τότε με τον Αλ. Καχριμάνη, από την πρώτη ημέρα που ο Γ. Χριστοβασίλης ήρθε στα Γιάννενα το 2008, για να αναλάβει την ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, να τον γνωρίσω από κοντά και να διαπιστώσω την τεράστια αγάπη του για την ιδέα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ως Ηπειρώτης της διασποράς.

Συνεργάστηκα πολλές φορές μαζί του στη διάρκεια των 15 ετών της παρουσίας του στη διοίκηση του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και ειδικά τα τελευταία χρόνια με την ιδιότητα του προέδρου της Ε.Δ του ΠΕΑΚΙ.

Η προσφορά του είναι ανεκτίμητη στην ομάδα και στην ιστορία της. Κρατώ όμως τον πράο και μειλίχιο χαρακτήρα του, το ήθος και τη σύνεση με την οποία αντιμετώπιζε τις καταστάσεις και το ασίγαστο πάθος του για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Ως πρόεδρος της Ε.Δ του ΠΕΑΚΙ εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην αγαπημένη του σύζυγο και τα δύο του παιδιά, που αναλαμβάνουν το βαρύ φορτίο και τη μεγάλη ευθύνη να συνεχίσουν το έργο του Γ. Χριστοβασίλη και να ξέρουν ότι όλοι θα σταθούν στο πλευρό τους».

Η Ένωση Ξενοδόχων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων εκφράζει την οδύνη του και την θλίψη του για την απώλεια του Διοικητικού ηγέτη του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργου Χριστοβασίλη. Υπήρξε για 15 χρόνια ο Πρόεδρος που οδήγησε την ομάδα της πόλης μας στις μεγαλύτερες επιτυχίες της και κατάφερε να βρίσκεται σταθερά στην κορυφαία κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής μας. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ