Σύλλογος ΟΤΑ: Επικίνδυνο το Δημαρχείο Ζίτσας

zitsa dimarxeio

Το άμεσο κλείσιμο του κεντρικού δημαρχείου Ζίτσας ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ θεωρώντας ότι το κτίριο πέρα από ακατάλληλο είναι και επικίνδυνο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του αρκούσε μία βροχή για να αποκαλυφθεί η στατική ανεπάρκεια και να πλημμυρίσει από τα νερά που περνούσαν από τις ρωγμές στην πλάκα του κτιρίου.

«Καθώς τα προβλήματα του Δημαρχείου οφείλονται στο γεγονός ότι τμήμα του είναι φτιαγμένο από σκυρόδεμα που απαγορεύεται η χρήση του στην κατασκευή κτιρίων (C8/10) δε είναι απαγορευτική μόνο η ανέγερση νέου ορόφου, αλλά και η χρήση του κτιρίου! Βέβαια αυτά είναι «ψιλά γράμματα» για τη Δημοτική Αρχή.

Έτσι ένα χρόνο αφού διαπιστώθηκε ότι το κτίριο είναι ακατάλληλο με πόρισμα των τεχνικών υπηρεσιών αλλά και με εργαστηριακές αναλύσεις, μέσα στο κτίριο εργάζονται κανονικά δεκάδες εργαζόμενοι, οι κάτοικοι της περιοχής εξυπηρετούνται σα να μην έγινε τίποτα, μέχρι και ο Δήμαρχος δέχεται κανονικά κόσμο στο γραφείο του.

Αντί μάλιστα να ασχοληθεί να μεταστεγάσει σε νέο χώρο τις υπηρεσίες, «κρατά ανοιχτή» την εργολαβία για την επιδιόρθωση της στέγης ώστε να επικαλείται ότι αναζητά λύση.

Φυσικά αν στο χώρο συνεχίζονται οι εργασίες, αν είναι εργοτάξιο, τότε απαγορεύεται και ο Δήμαρχος αλλά και οι υπάλληλοι να εργάζονται μέσα, ακόμα περισσότερο να εξυπηρετούν και το κοινό.

Το εύρημα όμως του Δημάρχου για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, γίνεται πραγματικά επικίνδυνο, καθώς τα υλικά του εργολάβου για τη δήθεν απαγόρευση της εισόδου στο χώρο του δήθεν εργοταξίου, δημιουργούν εμπόδια στην έξοδο των υπαλλήλων σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης σε ένα κτίριο που διαπιστωμένα υπάρχει κίνδυνος

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή, για ακόμα μια φορά, να απομακρύνει τους εργαζόμενους και το κοινό από το ακατάλληλο κτίριο. Ο Δήμαρχος με τους Δημοτικούς Συμβούλους μπορεί να επιλέγει να στεγάζεται σε έναν επικίνδυνο χώρο. Δεν μπορούν όμως να θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζόμενων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ