Συγκρατημένη αισιοδοξία από την επίσκεψη Πλακιωτάκη

plakiotakis dimarxoi

Σε έκτακτες συνεδριάσεις στις οποίες θα προχωρήσουν τα Δημοτικά Συμβούλια Ηγουμενίτσας και Φιλιατών θα κριθεί το μέλλον των κινητοποιήσεων καθώς και το προγραμματισμένο για την ερχόμενη Δευτέρα κλείσιμο του λιμένα εξωτερικού.

Η πολυαναμενόμενη επίσκεψη του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη ολοκληρώθηκε χωρίς ωστόσο να υπάρξουν σημαντικές ειδήσεις και κυρίως χωρίς να ανακοινωθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την παραχώρηση τμημάτων της χερσαίας ζώνης στην τοπική κοινωνία.

Ο Υπουργός επανέλαβε τις δεσμεύσεις και υποσχέθηκε ότι το τοπίο θα ξεκαθαρίσει πριν κατατεθούν δεσμευτικές προτάσεις από τους υποψήφιους επενδυτές του λιμένα και σίγουρα ως το τέλος Αυγούστου.

Ο Υπουργός συναντήθηκε με την διοίκηση του ΟΛΗΓ, τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, τους Δημάρχους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών και εκπροσώπους των δημοτικών συμβουλίων.

«Είχαμε συνέχιση ενός ουσιαστικού διαλόγου με σκοπό να καθορίσουμε το χρονοδιάγραμμα για τις εκτάσεις που θα εξαιρεθούν από την διαδικασία παραχώρησης.

Στις εκτάσεις αυτές περιλαμβάνεται το βόρειο τμήμα της χερσαίας ζώνης του λιμένα, το Δρέπανο και συγκεκριμένα τμήματα στα αλιευτικά καταφύγια Σαγιάδας, Πλαταριάς και Συβότων» ανέφερε ο Υπουργός και συμπλήρωσε ότι το θέμα που πάρκινγκ είναι εξαιρετικά σύνθετο και θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες σε συναντήσεις που θα γίνουν στην Αθήνα.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι το θέμα της χερσαίας ζώνης δεν είναι εύκολο και δεν λύνεται σε λίγες μέρες –σημειώνεται ότι δεν έχει λυθεί επί 15 χρόνια- αλλά δεσμεύτηκε ότι θα κλείσει ως το τέλος Αυγούστου.

Οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών εξέφρασαν την αισιοδοξία τους κράτησαν όμως χαμηλούς τόνους και υπογράμμισαν την ανάγκη να αποδοθεί στους πολίτες ότι τους ανήκει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ