Σύγχυση με τις αλλαγές στο Λύκειο

DIDASKALIA

DIDASKALIAΣε απόλυτη σύγχυση βρίσκονται οι μαθητές της α΄ τάξης του λυκείου, οι οποίοι είναι οι πρώτοι που δοκιμάζουν τις αλλαγές στα λύκεια και, κυρίως, αυτοί που θα έδιναν για πρώτη φορά το 2014 πανελλαδικές εξετάσεις με τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, υπό την Άννα Διαμαντοπούλου, είχε εντρυφήσει δια μακρόν στο ζήτημα και είχε οδηγηθεί σε συγκεκριμένες αλλαγές. Τονίστηκε τότε ότι δεν θα υπήρχε αιφνιδιασμός και ότι το νέο εξεταστικό θα ίσχυε για τα παιδιά, που φοιτούν σήμερα στην α΄λυκείου, τα οποία είχαν και «γεύση» των αλλαγών στα λύκεια.

Τις τελευταίες ημέρες, πριν η κ. Διαμαντοπούλου «μετακομίσει» από το υπουργείο Παιδείας στο Ανάπτυξης, είχε κληθεί ο σημερινός υπουργός Παιδείας γ. Μπαμπινιώτης και είχε αρχίσει να ασχολείται με τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Όλα έδειχναν ότι ο δρόμος για τη θεσμοθέτηση των αλλαγών ήταν ανοικτός. Μάλιστα, το περασμένο Σαββατοκύριακο οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας εργάζονταν πυρετωδώς, προκειμένου να ολοκληρώσουν το νομοσχέδιο για να κατατεθεί στο υπουργικό συμβούλιο, ακόμη και σήμερα. Ο κ. Μπαμπινιώτης μόλις το μεσημέρι το χαρακτήριζε «ώριμο νομοθέτημα, στο οποίο συνέκλιναν τα δύο μεγάλα κόμματα και ένα τρίτο». Ωστόσο, λίγο αργότερα το υπουργείο Παιδείας, μέσω συνεργατών του υπουργού, διεμήνυε ότι το νομοσχέδιο «παγώνει» και μετατίθεται η υλοποίησή του στην επόμενη κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ενδέχεται να το «φρέναρε» η Νέα Δημοκρατία.

Έτσι, γι άλλη μία φορά, χιλιάδες παιδιά της α΄λυκείου αλλά και της γ΄γυμνασίου βρίσκονται στον αέρα, καθώς δεν γνωρίζουν αν θα ισχύσουν οι ήδη γνωστές αλλαγές τον ερχόμενο χρόνο, που θα φοιτούν στη β΄τάξη του λυκείου ή στην α΄τάξη αντίστοιχα. Αν δηλαδή, η νέα κυβέρνηση θα υιοθετήσει τα σχέδια, που εκπονήθηκαν τους προηγούμενους μήνες, ή θα αφήσει τα πράγματα να κυλήσουν χωρίς καμία αλλαγή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ