«Σύγχρονες Οδύσσειες» από τους μαθητές των Ιωαννίνων

odiseia

odiseia

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Μ. Σταματοπούλου και Γ. Αναγνώστου, διοργανώνουν Εικαστική Έκθεση με έργα μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών 8, 9, 10 Μαΐου 2017 με θέμα «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΟΔΥΣΣΕΙΕΣ».

Συντονιστές της εκδήλωσης είναι οι καθηγήτριες Σ. Λογοθέτη (ΠΕ02) και Γ. Καρδάση (ΠΕ08). Υπεύθυνοι για την παραγωγή εικαστικού έργου των μαθητών είναι οι εκπαιδευτικοί ΠΕ08:

Τάσιου Μαρία – Γυμνάσιο Σταυρακίου, 4ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων & 9ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
Πέννυ Νουτσοπούλου – 7ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
Γεωργία Καρδάση – 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
Μπρούζου Μαρία – 1ο ΓΕΛ Ιωαννίνων
Αλέξης Αναγνώστου – Γυμνάσιο Χρυσοβίτσας & Γυμνάσιο Πραμάντων και Α’ Λυκείου
Γούση Δήμητρα – 10ο Γυμνάσιο ,Γ. Ελεούσας & Λύκειο Ελεούσας
Γ. Ζωγάκης – Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής
Γ. Μήτσης – 3ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων
Ο. Σέλλιος – 5ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

Οι μαθητές εμπνέονται από το γνωστό μυθολογικό έπος του Ομήρου, αλλά και την Ιθάκη του Καβάφη κι έτσι γίνονται οι σημερινοί «Οδυσσείς» της αναζήτησης μέσα από τη δημιουργία εικαστικών έργων.

Στηριγμένοι στο διαχρονικό αφήγημα και στον αρχετυπικό χαρακτήρα του Οδυσσέα , καταγράφουν κι απεικονίζουν τις σύγχρονες ανθρώπινες «Οδύσσειες». Ο νόστος του Οδυσσέα, η επιστροφή, το ταξίδι, οι πόλεμοι, η σχέση του ανθρώπου με τους νόμους, με το θείο, είναι οι θεματικές γέφυρες με τη σημερινή εποχή. Η έκθεση αφηγείται τις περιπέτειες του δοκιμαζόμενου ανθρώπου, αλλά και την ανάγκη και περιέργεια να ανακαλύπτει νέους τόπους, όπου θα μπορεί να ζήσει και να δημιουργήσει τη δικιά του Ιθάκη.

Εικονίζονται ανθρώπινες ιστορίες ,θεοί και τέρατα, αλλά και ήρωες, η πάλη με τα στοιχεία της φύσης, ο έρωτας, ο θάνατος.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχάλης Ράπτης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών την Τρίτη 9 Μαΐου 2017 και ώρα 11.00 π.μ.

Διάρκεια έκθεσης: Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 μέχρι και Τετάρτη 10 Μαΐου 2017.

Ωράρια έκθεσης: Δευτέρα 18.00-21.00 και Τρίτη –Τετάρτη 11.00-13.00 και 18.00-21.00.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ