Σύμπνοια Διοίκησης και εργαζομένων….. Πυρά από κοινού εναντίον των γιατρών!

AGGEIOXEIROYRGIKHΗ απάντηση στο δημοσίευμα του Epiruspost.gr για την αστυνομία στα χειρουργεία!

Τα γεγονότα επιβεβαιώνονται πλήρως. Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Epiruspost.gr για την παρουσία Εισαγγελέα και Αστυνομίας στο χώρο των χειρουργείων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου επιβεβαιώθηκε τόσο από τη Διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος με μακροσκελή απάντησή της όσο και από το Σύλλογο Εργαζομένων η διοίκηση του οποίου συνεπικουρούμενη από συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ.

Εντυπωσιακή είναι η σύμπνοια μεταξύ Διοίκησης Νοσοκομείου και Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων, οι οποίες από κοινού βάλλουν εναντίον των γιατρών και μάλιστα εκείνων που βρίσκονταν στα χειρουργεία κρατώντας στα χέρια τους ανθρώπινες ζωές!

Η αιτία που οδήγησε σε πρωτοφανείς εικόνες και σκηνές έξω από το χώρο των χειρουργείων δεν έχει διαφωτιστεί πλήρως καθώς η πλευρά των γιατρών, που δέχεται τα πυρά, ακόμη δεν έχει μιλήσει!

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομαλή λειτουργία των χειρουργείων αμφισβητούνταν κι αυτό οδήγησε τους χειρουργούς στην αναφορά προς την Εισαγγελία και στη συνέχεια στην παρουσία της Αστυνομίας.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου καλύπτει πλήρως τους εργαζόμενους που στη διάρκεια του πρωινού πραγματοποιούσαν γενική συνέλευση και το νοσοκομείο –και τα χειρουργεία- δούλευαν με προσωπικό ασφαλείας, καταλογίζει όλες τις ευθύνες στους γιατρούς, κάνει λόγο για διερεύνηση και απόδοση ευθυνών ενώ την ίδια ώρα η διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων υπερασπίζεται το δικαίωμα Γενικής Συνέλευσης εν ώρα εργασίας και με την σειρά της εξαπολύει επίθεση εναντίον των χειρουργών.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην απάντησή της αναφέρει: «H Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, σε απάντηση του σχετικού άρθρου του EPIRUS POST. gr, με τίτλο: «Με εισαγγελέα και αστυνομία τα Χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο….», σας γνωρίζει τα εξής:

Χθες (12-6-2012) το πρωί ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση για την οποία μας είχε ενημερώσει και διαβεβαιώσει ότι δεν θα παρακωλυόταν η εκτέλεση του προγράμματος των Χειρουργείων, καθότι η διάρκειά της θα ήταν μικρή και θα αντιμετωπίζονταν τα περιστατικά με προσωπικό ασφάλειας. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν 12 χειρουργικές επεμβάσεις στην διάρκειά της και μετά την λήξη της το πρόγραμμα του Χειρουργείου εκτελέστηκε κανονικά, αφού όλο το προσωπικό επανήλθε στις θέσεις του.

Για την Γενική Συνέλευση ήταν ενήμεροι και ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και η Προϊσταμένη του Χειρουργείου, πέραν του γεγονότος ότι σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου ήταν αναρτημένη σε όλους τους πίνακες ανακοινώσεων του Νοσοκομείου προ ημερών.

Με έκπληξη, περί ώρα 10.30 π.μ. ενημερωθήκαμε ως Διοίκηση, ότι έφθασαν στο Νοσοκομείο μας αστυνομικοί, κατ’ εντολή του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, μετά από κλήση ιατρών από το Χειρουργείο, όπως εκ των υστέρων πληροφορηθήκαμε.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το νόμο, η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει την ευθύνη της οργάνωσης, συντονισμού, ελέγχου και εύρυθμης λειτουργίας όλων των Υπηρεσιών του Νοσοκομείου, συμπεριλαμβανομένου και του πανεπιστημιακού προσωπικού, σε ό,τι αφορά την υπηρεσία του στο νοσοκομείο, θεωρείται ότι βρίσκεται σε οργανική σχέση με αυτό και υπάγεται στη δικαιοδοσία, τον επιστημονικό και ιεραρχικό έλεγχο των αρμόδιων οργάνων του νοσοκομείου, όπως και το λοιπό προσωπικό της ιατρικής υπηρεσίας.

Συνεπώς, η διασφάλιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου ανήκει στην αρμοδιότητα της Διοίκησης, όπως επίσης και η επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν σε οποιοδήποτε τμήμα αυτού, γι’ αυτό και πρέπει να ενημερώνεται αρμοδίως και κυρίως από το προσωπικό του, πριν αυτό προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια.

Επομένως ήταν εντελώς αδικαιολόγητη και αναίτια η κλήση για παρέμβαση Δικαστικής ή άλλης Αρχής, στο χώρο του Νοσοκομείου, παρακάμπτοντας μάλιστα την υπεύθυνη Διοικητική Αρχή του Νοσοκομείου.

Για τους παραπάνω λόγους και το Δ.Σ. του Νοσοκομείου στη χθεσινή του συνεδρίαση 12/6/2012 και ώρα 14.30 μμ διέταξε άμεσα την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος»

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων για το ίδιο θέμα προχώρησε σε συνέντευξη τύπου μέσω της οποίας επιτέθηκε στους γιατρούς. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Φλούδας χαρακτήρισε αναίτια κι αδικαιολόγητη τη στάση των χειρουργών, οι οποίοι όπως είπε αυτόκλητα ενημέρωσαν την αστυνομία και τον εισαγγελέα. «Δεν είχαν ενημερώσει ούτε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, προσπάθησαν να υπερασπιστούν δικά τους δικαιώματα» ανέφερε μεταξύ των άλλων ο κ. Φλούδας.

Για προσπάθεια ποινικοποίησης του συνδικαλισμού έκαναν λόγο από την πλευρά τους τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γιώργος Πρέντζας και Βασίλης Οικονόμου.

Ο δεύτερος μάλιστα, εκπροσωπώντας και την ΑΔΕΔΥ μίλησε για ένα ασήμαντο γεγονός το οποίο μεγαλοποιήθηκε και πήρε διαστάσεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ