Συμπλοκή μαθητών και τραυματισμός σε σχολείο

ZHMIES_SXOLEIOΣτο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε ένας 16χρονος μαθητής του 6ου ΕΠΑΛ Ιωαννίνων μετά από συμπλοκή με άλλους μαθητές του ίδιου σχολείου.

Ο λόγος της συμπλοκής είναι άγνωστος, όμως το επεισόδιο ήταν αρκετά θερμό, επενέβη η αστυνομία και πέντε άτομα που χτύπησαν τον 16χρονο μεταφέρθηκαν στο Τμήμα.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ενήλικες.

Το μεσημέρι στην Αστυνομία κλήθηκε και ο Διευθυντής του σχολείου.

Το συμβάν φαίνεται ότι δεν παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις όμως αποτελεί ένδειξη της ενδοσχολικής βίας, ενός φαινομένου υπαρκτού, το οποίο η κοινωνία οφείλει και να το δει και να το συζητήσει.

Αυτό άλλωστε επισημαίνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου ο οποίος επικοινώνησε και συζήτησε το θέμα με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Φιλιώ Νόκα.

«Η ενδοσχολική βία στις διάφορες μορφές της δεν είναι θέμα που το βλέπουμε μονάχα στα δελτία ειδήσεων και στα ξένα κράτη.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε και να  προσποιούμαστε ότι δεν μας αφορά το θέμα.

Σε πολλές περιπτώσεις τέτοια περιστατικά αποσιωπούνται και δεν βγαίνουν προς τα έξω γιατί θεωρείται ότι εκθέτουν τους εμπλεκόμενους αλλά και τη φήμη του σχολείου.

Ο στόχος δεν είναι να στιγματίσουμε πρόσωπα αλλά να λύσουμε προβλήματα.

Όμως μόνο μέσα από τη σωστή ενημέρωση, από την ευαισθητοποίηση όλων μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα αυτά τα φαινόμενα πριν γίνουν μία κακή πραγματικότητα.

Ήδη το 10 με 15% των μαθητών στην Ελλάδα πέφτει θύμα διαφόρων μορφών βίας.

Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμώ ότι ήρθε η ώρα να συντονιστούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, οι Σύλλογοι Γονέων, τα Συμβούλια των μαθητών και να κάνουμε έναν ουσιαστικό διάλογο για το θέμα της ενδοσχολικής βίας. Το σχολείο πρέπει να είναι ένας χώρος όπου να μπορούν να λέγονται πράγματα.

Τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν μόνο αν σπάσουμε τον κύκλο της σιωπής. Και αυτό πρέπει να το κάνουμε με όρους οργανωμένης κοινωνίας», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ