Σχολεία: Τι ισχύει με τις απουσίες

Νέες διευκρινίσεις για τις απουσίες μαθητών από τα σχολεία απέστειλε με εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας.

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, είχε ήδη υπογράψει δυο εγκυκλίους, για τις βαθμολογίες στα σχολεία και τις απουσίες. Σε ό,τι αφορά τις απουσίες το υπ. Παιδείας επεσήμαινε ότι η καταχώριση πραγματοποιείται στο myschool, μέσω τις ειδικής φόρμας διαθέσιμης από την επιλογή μενού: Μαθητές-> Απουσίες -> Ημερήσιες Απουσίες.

Με τη νέα εγκύκλιο για την καταχώριση των απουσιών στο ΠΣ myschool το υπουργείο Παιδείας διευκρινίζει:

 «Στην ειδική φόρμα αποτύπωσης απουσιών καταχωρίζεται καθημερινά το σύνολο των μαθητών/τριών που απουσιάζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ανά τάξη (αριθμητικό σύνολο μαθητών/τριών και όχι των ωρών απουσίας). Η αποτύπωση των ημερήσιων απουσιών δεν αφορά στον χαρακτηρισμό της φοίτησης, αλλά προορίζεται για τη συλλογή στατιστικών στοιχείων που θα διατεθούν στο Υπουργείο Υγείας. Στη νέα φόρμα απουσιών καταχωρίζονται όλες οι ημερήσιες απουσίες, ασχέτως αιτιολογίας.»

Για τις απουσίες που δεν θα μετρήσουν τελικά, το υπουργειό Παιδείας ενημερώνει:

«Οι απουσίες που δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών, σύμφωνα με την αρ. πρ. 52840/ΓΔ4/8-5-2020 ΥΑ (Β΄1765) καταχωρίζονται στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool, με αιτιολογία: “λόγω εποχικής γρίπης/covid-19”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ