Σχέδιο για νέο επιμελητηριακό μέγαρο

Τη δρομολόγηση του μεγάλου έργου ανέγερσης του νέου Επιμελητηριακού Μεγάρου, θέτει ως κεντρικό στόχο για το 2019 η διοίκηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

Στην τελευταία συνεδρίαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προυπολογισμός του 2019 στον οποίο περιλαμβάνεται και το εκθεσιακό κέντρο.

Το νέο μέγαρο προβλέπεται να ανεγερθεί σε οικόπεδο που θα αναζητηθεί, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ανοιχτών διαδικασιών (στον προϋπολογισμό του 2019, προβλέπονται δαπάνες τόσο για την αγορά του οικοπέδου, όσο και για την αρχιτεκτονική μελέτη).

Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός του 2019 προβλέπει, ως προς το πρώτο σκέλος:

– Αυξημένες δαπάνες για επιμόρφωση όλου του προσωπικού του Επιμελητηρίου πάνω σε θέματα ΓΕΜΗ, πληροφορικής, μητρώου, οικονομικής διαχείρισης κτλ.

– Ανακαίνιση μερών του κεντρικού κτιρίου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων (επί της οδού Οπλαρχηγού Πουτέτση 14) που θα το καταστήσουν λειτουργικότερο για τους εξυπηρετούμενους επιχειρηματίες – μέλη

– Τη δρομολόγηση του μεγάλου έργου ανέγερσης του νέου Επιμελητηριακού Μεγάρου, σε οικόπεδο που θα αναζητηθεί, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων ανοιχτών διαδικασιών (στον προϋπολογισμό του 2019, προβλέπονται δαπάνες τόσο για την αγορά του οικοπέδου, όσο και για την αρχιτεκτονική μελέτη).

Όσον αφορά το στόχο της καλύτερης προβολής των επιχειρήσεων του Νομού μας και των παραγόμενων προϊόντων, ο προϋπολογισμός του 2019 προβλέπει:

– Αυξημένες δαπάνες για συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και των επιχειρήσεων – μελών του, σε εκθέσεις στο εξωτερικό και στο εξωτερικό

– Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων στο έργο Circle In «Προώθηση των επενδύσεων και των πολιτικών κυκλικής οικονομίας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας-Ιταλίας» (Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020), από κοινού με το Επιμελητήριο της Λευκάδας, το Πανεπιστήμιο του Salento και το Επιμελητήριο της Fozia. Πρόκειται για ένα έργο που επιδιώκει να εκπαιδεύσει τους επιχειρηματίες των δύο περιοχών της Ελλάδας και της Ιταλίας, πάνω στις ευκαιρίες της λεγόμενης «Κυκλικής Οικονομίας», τις εφαρμογές και τα οφέλη της.

– Συνεδριακές εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ