Στράτος Ιωάννου: Απάντηση για τις Γαλάζιες Σημαίες

stratos-ioannouΆμεση ήταν η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου στο δημοσίευμά μας για τις Γαλάζιες Σημαίες. Όπως αναφέρει ο κ. Ιωάννου, στην προκειμένη περίπτωση λειτούργησε ως αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κι όχι ως θεματικός, αρμόδιος για θέματα τουρισμού.

Σημειώνει δε ότι εγγράφως έχουν ενημερωθεί και οι Δήμοι του Νομού Θεσπρωτίας για την έγκαιρη προετοιμασία φακέλων υποψηφιοτήτων.

Στην απάντησή του ο κ. Ιωάννου αναφέρει:

Όπως γνωρίζετε, η διαδικασία προετοιμασίας του φακέλου, αλλά και των προϋποθέσεων για την απόκτηση γαλάζιας σημαίας είναι καθαρά θέμα των Δήμων. Παρ’ όλα αυτά, λόγω του ότι οι παραλίες της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας δεν είχαν γαλάζια σημαία για το 2012, δέχθηκα πολλαπλά ερεθίσματα από τους τοπικούς φορείς και ως Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας συγκάλεσα σύσκεψη φορέων για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των φακέλων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας. Πρόθεσή μου ήταν και είναι να βοηθήσω κι εγώ με κάθε δυνατό τρόπο στο σημαντικό αυτό ζήτημα για την περιοχή μας.

Επειδή, λοιπόν, το θέμα της προετοιμασίας φακέλου είναι αρμοδιότητα των Δήμων, λειτούργησα ως Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και όχι ως θεματικός αρμόδιος Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου. Παράλληλα, προς ενημέρωσή σας, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι έχει ήδη σταλεί έγγραφο προς τους παραλιακούς Δήμους της Θεσπρωτίας, προκειμένου να προετοιμάσουν έγκαιρα τους φακέλους, δεδομένου ότι η λήξη της προθεσμίας είναι στις 15 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ