Strategic Initiatives : Απαντήσεις με μισόλογα και κατά μέτωπον επίθεση

SIΣκληρή απάντηση από τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου

Αποφασισμένοι να μην ρίξουν επ ουδενί τους τόνους έναντι των κτηνοτρόφων που αντιδρούν αλλά και να μην επιτρέψουν οτιδήποτε θα μπορούσε να παρακωλύσει τη λειτουργία της Δωδώνης εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι της SI Κώστας Ιωακειμίδης και Γιάννης Βιτάλης, στη διάρκεια δηλώσεων που έκαναν στα Γιάννινα.

Για μία ακόμη φορά πάντως άφησαν αναπάντητα κρίσιμα ερωτήματα, περιοριζόμενοι σε γενικόλογες αναφορές περί διατήρησης κι ανάπτυξης της Δωδώνης, ενώ εντύπωση προκαλεί η αναφορά τους στο εμπιστευτικό συμφωνητικό το οποίο είχαν υπογράψει τον Ιούνιο με την ΕΑΣ Ιωαννίνων αλλά δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ.

Στα Γιάννινα βρίσκεται ακόμη ο Μάικλ Ο Νηλ, ο οποίος συστήθηκε στους δημοσιογράφους ως μελλοντικός πρόεδρος της Δωδώνης, όμως δεν έμεινε στη συνέντευξη καθώς φαίνεται ότι επικοινωνιακή επιλογή ήταν να μιλήσουν μόνο οι δύο Έλληνες εκπρόσωποι.

Ο κ. Κώστας Ιωακειμίδης δήλωσε διευθυντής του τομέα τροφίμων της SI στην Ελλάδα και μαζί με τον Ιωάννη Βιτάλη, οικονομικό- επενδυτικό διευθυντή, που πραγματοποίησε την δεύτερη παρουσία του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν σαφή την πρόθεσή τους ότι δεν θα επιτρέψουν καταλήψεις ή παρεμπόδιση των εργασιών της Δωδώνης.

«Τα γεγονότα της Παρασκευής προσβάλουν την φήμη της Δωδώνης, εκθέτουν την χώρα διεθνώς κι αποτρέπουν ξένες επενδύσεις. Προκλήθηκαν από μία μειοψηφία και εμείς το μόνο που κάναμε ήταν να προστατέψουμε τα συμφέροντα της εταιρίας» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Ιωακειμίδης.

«Δεν θα επιτρέψουμε βία. Θα κάνουμε οτιδήποτε για να μην υπάρχουν προβλήματα. Ο νόμος είναι πάνω από τη βία» συμπλήρωσε ο κ. Βιτάλης.

Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν ότι έχουν επαφές με κτηνοτρόφους της περιοχής –μεγάλους αλλά και μικρούς- και διαπίστωσή τους είναι πως το κλίμα είναι πολύ καλό.

«Δεν μας φοβίζει τίποτα στην περιοχή που ήρθαμε να επενδύσουμε. Τα επεισόδια που έγιναν εκθέτουν τον τόπο και την πλειοψηφία των πολιτών της Ηπείρου» ανέφεραν.

Ισχυρίστηκαν ότι δύο από τα μέλη του Ομίλου μετείχαν σε μεγάλη Ρώσικη γαλακτοβιομηχανία, από την οποία αποχώρησαν όταν εισήλθε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Ο Μάικλ Ο Νηλ διατέλεσε πρόεδρος της εταιρίας αυτής και έχει μεγάλη εμπειρία.

Στο ερώτημα γιατί αποφάσισαν να επενδύσουν στην Ήπειρο, η απάντηση μάλλον δεν ικανοποιεί και δεν πείθει. Ανέφεραν πως όταν επισκέφθηκαν την βιομηχανία εξεπλάγησαν από τον εξοπλισμό που διαθέτει και την τεχνογνωσία που υπάρχει. «Η εξαγορά της Δωδώνης ήταν στα πλάνα μας εδώ και πολλά χρόνια» συμπλήρωσαν.

Οι κύριοι Ιωακειμίδης και Βιτάλης, υποστήριξε ότι οι συζητήσεις τους με τις Ενώσεις ξεκίνησαν τον Ιούνιο. Υπήρξαν δύο συναντήσεις στις οποίες είχε καθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα συνεργαστούν. «Είχαμε υπογράψει συμφωνητικό εμπιστευτικότητας. Ακολούθησε ένα συμφωνητικό υπογεγραμμένο από μας. Το αποστείλαμε στις Ενώσεις αλλά δεν πήραμε ποτέ απάντηση» ανέφεραν αλλά στην ερώτηση για το περιεχόμενο του συμφωνητικού απάντησαν ότι δεν μπορούν να το αποκαλύψουν καθώς δεν έχουν παρέλθει οι ημερομηνίες.

Τέλος ανέφεραν πως δεν πτοούνται από τις αντιδράσεις που υπάρχουν καθώς τις θεωρούν μεμονωμένες. «Μιλάμε για τριάντα άτομα. Εμείς δεν είδαμε καμία κινητοποίηση κτηνοτρόφων. Είναι οι επτά γνωστοί- άγνωστοι. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Κάποιοι έχουν πρόβλημα μαζί μας» κατέληξαν….

Δεσμεύτηκαν δε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι σε θέση να απαντήσουν με λεπτομέρειες για όλα τα πλάνα που έχουν για την Δωδώνη…

Είναι σίγουρο ότι με τις δηλώσεις αυτές ανοίγουν ένα ακόμη κεφάλαιο, στο οποίο οι Ενώσεις οφείλουν να δώσουν μία άμεση και ξεκάθαρη απάντηση, ειδικά στο σημείο που αφορά στο συμφωνητικό εμπιστευτικότητας.

Σκληρή απάντηση των κτηνοτρόφων

Με μία σκληρή ανακοίνωση απαντούν οι Κτηνοτρόφοι της Ηπείρου στις δηλώσεις των εκπροσώπων της SI δείχνοντας ότι δεν είναι δεν διατεθειμένοι να καταθέσουν τα όπλα, ούτε να βάλουν νερό στο κρασί τους. Απαντώντας λοιπόν σε όσα νωρίτερα είχαν πει οι εκπρόσωποι του fund τους αποκαλούν απλούς υπαλλήλους, κάνουν λόγο για πολιτικούς τους υφιστάμενους, τονίζοντας ότι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επεμβαίνουν στην αντιπαράθεσή τους με την ελληνική πολιτεία.

Στην ανακοίνωση των Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών της Ηπείρου αναφέρεται:

 «Ως απάντηση στους υπαλλήλους της πλειοδοτούσας εταιρίας οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου δηλώνουν πως οι υπάλληλοι της εταιρείας αυτής καλό θα είναι να μην αναμειγνύονται στις διαφορές των κτηνοτρόφων με το κράτος και την Κυβέρνηση.

Η συνεργασία που υπήρχε μεταξύ του κράτους και των παραγωγών επί 60 χρόνια στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη  είναι θέμα των ιδίων να το λύσουν.

Θα πρέπει να πούνε στους πολιτικούς τους υφιστάμενους ότι τα περί τριάντα παραγωγών και λίγων τρακτέρ τα έχουμε ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν.

Δεν πτοηθήκαμε δεν κάναμε πίσω. Το ίδιο ισχύει και σήμερα. Ο αγώνας  μας θα συνεχιστεί και τελικά η δικαίωση θα είναι των παραγωγών.

Δεν θα δικαιωθούν τα «λαμόγια» που ξεπούλησαν αυτή τη βιομηχανία που  φτιάξανε οι κτηνοτρόφοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ