Στους υγειονομικούς οι αδιάθετες δόσεις εμβολίων

emvoliastiko ppni

Ο εμβολιασμός του προσωπικού των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του Ε.Σ.Υ., παραμένει πρώτη προτεραιότητα, επισημαίνει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, που εκδίδεται μετά τα στοιχεία για τα υψηλά ποσοστά ανεμβολίστων υγειονομικών που είδαν το φως της δημοσιότητας.

“Όλοι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μπορούν καθημερινά να χρησιμοποιήσουν τις αδιάθετες δόσεις όλων των εμβολιαστικών κέντρων της χώρας και μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχουν υγειονομικοί που θέλουν να εμβολιαστούν, ενεργοποιείται ο μηχανισμός αναπλήρωσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας” σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα, παραμένουν στις ομάδες προτεραιοποίησης και μπορούν να κλείσουν ραντεβού στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Μητσοτάκης: Είναι σημαντικό να δίνετε πρώτοι το παράδειγμα του εμβολιασμού

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε όλους τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν.

Κατά την επίσκεψή του στις νέες κλίνες ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου ΚΑΤ, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως η Πολιτεία με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα θα αξιοποιεί όλες τις ιδιωτικές χορηγίες με σωστό σχεδιασμό, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι δεν εξαιρείται κανένας από την αυτοκριτική. Επιπλέον κάλεσε όλους τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν χρησιμοποιώντας την κοινή λογική τους, καθώς η Πολιτεία δεν μπορεί να δράσει κατασταλτικά.

“Η πανδημία αποτελεί μία πρώτης τάξης ευκαιρία να κάνουμε όσα δεν είχαμε κάνει εδώ και πολλά χρόνια. Δεν εξαιρώ κανέναν από αυτή την αυτοκριτική. Να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να το μετατρέψουμε σε ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, να το ενισχύσουμε σε υποδομές, να το ενισχύσουμε σε ανθρώπους. Να προσλάβουμε παραπάνω προσωπικό, να ανταμείψουμε καλύτερα το υφιστάμενο προσωπικό, να εκπαιδεύσουμε καλύτερα το υφιστάμενο προσωπικό, έτσι ώστε η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας να αισθάνονται ασφαλείς όταν πρόκειται για την υγεία τους”, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ