Στους Βαργιάδες το οδοιπορικό υγείας της Καρδιολογικής

BARIADES KARDIOL

BARIADES KARDIOL

Με πρωτοβουλία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου και σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και το Δήμο Δωδώνης, οι Βαργιάδες αποτέλεσαν τον επόμενο σταθμό στο οδοιπορικό υγείας και πρόληψης.

Σε ένα περιβάλλον, πραγματικό ορισμό της φιλοξενίας, οι τοπικοί φορείς αγκάλιασαν με θέρμη την προσπάθεια των ειδικών επιστημόνων, ιατρών και άλλων ειδικοτήτων, να τους ενημερώσουν για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων.

Την κήρυξη της έναρξης των εργασιών της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο οικοδεσπότης Δήμαρχος κ. Χρήστος Ντακαλέτσης, ο οποίος φρόντισε να ευχαριστήσει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Μάξιμο και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την πρωτοβουλία τους, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Διατηρείτε ζωντανή την έννοια της αλληλεγγύης και δίνετε το παράδειγμα με τη δραστηριότητά σας σε μια εποχή που τίποτε δεν είναι αυτονόητο».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μάξιμος αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης «της υπαίθρου που υποφέρει» λέγοντας: «Πρέπει όλοι να συνεργαστούμε για να είναι βιώσιμη η ύπαιθρός μας. Δεν περισσεύει κανείς και ο καθένας μας πρέπει να βάλει το χάρισμά του. Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και τον Πρόεδρό της γιατί σε αυτόν οφείλεται το οργανωτικό κομμάτι της εκδήλωσης που απολαμβάνετε και γιατί ανταποκρίθηκε για τέταρτη φορά στο πνεύμα συνέργειας που διέπει την προσπάθειά μας. Θέλω να ευχαριστήσω και τους επιστήμονες που πρόσφεραν απλόχερα τις λίγες ώρες που έχουν στη διάθεσή τους για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να συμμετέχουν στη δραστηριότητα».

Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Στέφανος Φούσας, Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, ο οποίος εκμυστηρεύτηκε: «Είναι πραγματική ευλογία Θεού να έχουμε συνοδοιπόρο στο οδοιπορικό υγείας και πρόληψης τον Σεβασμιώτατο κ. Μάξιμο. Θαυμάζω τα έργα του και είμαι απόλυτα πεπεισμένος για την επιτυχία τους».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Βαδεβούλης Κώστας, χειρουργός οδοντίατρος, Ζαχαρή Αθηνά, ψυχίατρος, Κίτσου Παρασκευή, χειρουργός οδοντίατρος, Παππάς Ηλίας, χειρουργός ουρολόγος, Ρούντου Βάια, χειρουργός οφθαλμίατρος, Στεφανάκη Ευθαλία, αλλεργιολόγος και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, Στεφανάκης Χάρης, χειρουργός οδοντίατρος, Τασολάμπρου Χρυσούλα, γαστρεντερολόγος-ηπατολόγος, Τάτση Λαμπρινή, γενικός γιατρός, Χριστογιάννης Ζαχαρίας, καρδιολόγος και Σταύρου Σταύρος, μεταπτυχιακός ερευνητής.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ