Στους ρυθμούς του «κόκκινου χορού» στην Πρέβεζα

komitato

Μετράει για τα καλά πλέον αντίστροφα για τις μεγάλες γιορτές του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, το επόμενο διάστημα. Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου όλη η Πρέβεζα γίνεται ένας “Κόκκινος Χορός”.

Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας έκλεισε το μάτι στους καταστηματάρχες εστίασης και οι καταστηματάρχες πήραν το μήνυμα και διοργανώνουν “Κόκκινο Χορό” στα καταστήματά τους . Όλη η Πρέβεζα θα είναι στα Αποκριάτικα Κόκκινα και είναι ένα επιπλέον κίνητρο για μαζικές επισκέψεις στην Αποκριάτικη Πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Στη συνέχεια η Πρέβεζα τόσο τις μικρές όσο και τις  μεγάλες Απόκριες θα ζήσει μεγάλες στιγμές. Για τις Μικρές Απόκριες την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ. Την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στα Καρναβαλοδρώμενα υπάρχει η εκδήλωση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας: “Μικρή Βενετία”, ενώ το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου υπάρχει το ξεσήκωμα αποκριάτικης χαράς, με τον “Αποκριάτικο Γάμο” την Σερενάτα, την Καντάδα, με την Περιήγηση των Καρναβαλιστών. Ο τρόπος που συνεχίζεται η βραδιά είναι μαγικά Αποκριάτικος με το Μασκέ Disco Party στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι” στην Πρέβεζα.

Για την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου καλούνται όλα τα Γκρουπ με τους εκπροσώπους τους που θα συμμετέχουν, να λάβουν χώρα στη δράση “Μικρή Βενετία.” Οι εκπρόσωποι των Γκρουπ που θα συμμετέχουν στην Παντομίμα , εκτός από τις Αποκριάτικες στολές τους θα πρέπει να έχουν βαμμένα πρόσωπα για το event. Είναι μία εκδήλωση που θα ξεκινήσει ώρα 18.30 στο ιστορικό κέντρο Πρέβεζας (έγινε αλλαγή της ώρας κατόπιν απαίτησης πολλών γκρουπ).  Συνάντηση ώρα 18.00 Πεζόδρομος έναντι Δικαστικού Μεγάρου.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου: “Αποκριάτικος Γάμος”-Καντάδα-Σερενάτα στην περιήγηση των Καρναβαλιστών: Ώρα συνάντησης 18.30 στη Λ.Ειρήνης (παλιό ΚΤΕΛ). Απαιτείται όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός αυτοκινήτων από όλα τα Γκρουπ, από φίλους, φίλες του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας για να γίνει η συνοδεία όπως πρέπει στο… ζεύγος! Τα αυτοκίνητα θα πρέπει να έχουν αποκριάτικα στοιχεία, όπως σερπαντίνες ή κάποια έντονα υφάσματα, θα υπάρξουν μουσικές, τραγούδια, χαρτοπόλεμος κλπ. Είναι το λαϊκό ξεσήκωμα σε γειτονιές και συνοικίες της Πρέβεζας μπροστά στην κορύφωση των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, που πλησιάζουν.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου: Μεγάλη με άρματα Αποκριάτικη παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας. Αφετηρία Λ. Ειρήνης (παλιό ΚΤΕΛ) ώρα 18.30, οι οδηγοί με τα άρματα των Γκρουπ, καλούνται να είναι ώρα 17.00 στα σημεία που θα καθοριστούν μετά την κλήρωση για την παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί 15 Φεβρουαρίου.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου: Τελετή λήξης του Καρναβαλιού στην πλατεία Ανδρούτσου. Χορευτικά σχήματα, συναυλία, Βαρκαρόλα στο λιμάνι της Πρέβεζας, καύση Βασιλιά Καρνάβαλου με τη ρίψη Βεγγαλικών. Μια μεγάλη λαϊκή γιορτή.

Μεγάλος αριθμός αυτοσχέδιων ομάδων, πολλά Γκρουπ που οριστικοποιούν τις ονομασίες τους και τα θέματά τους τις επόμενες μέρες και τα Γκρουπ που υπάρχουν τιγκάρουν κόσμο!

Το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας από το ξεκίνημά του είχε στη φιλοσοφία του την Αποκριάτικη Απελευθέρωση, αφού για να συμμετέχει κανείς στη μεγάλη με άρματα παρέλασή του, αρκεί μόνος ή μόνη, ή και με την παρέα του, να φορέσει οποιαδήποτε Αποκριάτικη στολή έχει ή θέλει και να παρελάσει. Τόσο απλά. Πρόκειται φυσικά για τις αυτοσχέδιες ομάδες του Καρναβαλικού Κομιτάτου Γκρουπ. Σε ότι αφορά τα Γκρουπ που υπάρχουν καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία, τιγκάρουν κόσμο! Σε ότι αφορά τα Γκρουπ που είχαν κοινές ονομασίες και κοινή θεματολογία με άλλα Γκρουπ, κάποια ζητήματα διευθετούνται και άλλα Γκρουπ οριστικοποιούν ονομασία και θεματολογία.

Για σας που θέλετε να δηλώσετε το δικό σας γκρουπ μπορείτε να επικοινωνείτε με τους Σπύρο Πλέουρα στο 6947565249, Χρήστο Λούπα στο 6941606001 και Θωμά Τσούνη στο 6937287704. επίσης μπορείτε να στείλετε email στο komitatoprevezas2006@gmail.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ