Στους ήρωες.. στους μάρτυρες.. Φεστιβάλ παραδοσιακού χορού

festival pax

festival pax

Με τη διοργάνωση της τρίτης παραγωγής για το 2017 συνεχίζει την παρουσία του στους δρόμους του Λαϊκού Πολιτισμού, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, μετά το Παιδικό Φεστιβάλ και το Σεμινάριο Χορού.

Πρόκειται για το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τίτλο «Στους ήρωες… στους μάρτυρες», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, ημέρα της επετείου της Επανάστασης του 1821.

Η ώρα έναρξης είναι στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Συμμετέχουν τα Τμήματα Παραδοσιακών Χορών των συλλόγων: Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, Ομίλου Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Νάουσας «Η Αράπιτσα», Πολιτιστικού-Λαογραφικού Συλλόγου Θεοδωριανιτών Άρτας «Κωστηλάτα», Λυκείου Ελληνίδων Ιωαννίνων, Πολιτιστικού Συλλόγου Μετσόβου, Συνδέσμου Συρρακιωτών Ιωαννίνων, Αδελφότητας Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου και Πολιτιστικού Συλλόγου «Λούτσας» Ιωαννίνων.

Σημειώνεται ότι το 4ο Φεστιβάλ Δήμου Ιωαννιτών σηματοδοτεί την αρχή της σταδιακής επέκτασης του, με συμμετοχή Συγκροτημάτων της Ηπείρου, της Ελλάδας και του εξωτερικού. Για τον λόγο αυτό, μετά τα τρία πρώτα χρόνια (2012-13-14) που συμμετείχαν όλα τα Συγκροτήματα του νέου Δήμου Ιωαννιτών φέτος προσεκλήθησαν φορείς από την Άρτα και την Νάουσα.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της διοργάνωσης έχουν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας και Βασίλης Ράπτης.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ