Στους ιχθυοκαλλιεργητές Τσίπρας και Χαρίτσης

alalsagiada

alalsagiada

Συνάντηση με τους ιχθυοκαλλιεργητές της Θεσπρωτίας είχαν σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός , Αλέξης Τσίπρας και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Οι ιχθυοκαλλιεργητές παρουσίασαν στον Πρωθυπουργό την συνολική εικόνα του κλάδου ενώ στη συνέχεια ακολούθησε διεξοδική συζήτηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Επισημαίνεται ότι το Υπουργείο Οικονομίας στο πλαίσιο στήριξης της ευρύτερης περιοχής χρηματοδοτεί την αναβάθμιση και επέκταση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας με περισσότερα από 50 εκ. ευρώ.

Στη συνέχεια ο κ. Χαρίτσης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη. Το 2016 το Υπουργείο Οικονομίας αύξησε το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για την Ήπειρο κατά 280%, ενώ για το 2017, έχουν εγκριθεί ήδη 31,05 εκατ. € για ώριμα έργα, από εθνικούς πόρους.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Χαρίτσης , μιλώντας από το βήμα του Συνεδρίου, για την κάλυψη περισσότερων αναγκών αποφασίστηκε να διατεθούν άλλα 5 εκ. ευρώ πιστώσεις για το 2017 από το εθνικό ΠΔΕ για την άμεση χρηματοδότηση έργων στην Ήπειρο, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου, το Υπουργείο οικονομίας θα επιδιώξει να αυξήσει περισσότερο το ποσό αυτό.
{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ