Στους δρόμους των Τρικάλων τα λεωφορεία χωρίς οδηγό

trikala leoforeia

trikala leoforeia

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα λεωφορεία χωρίς οδηγό, κινούνται πλέον στους δρόμους των Τρικάλων.

Η επίσημη πρεμιέρα έγινε και τα νέα λεωφορεία αλλάζουν τον χάρτη των μεταφορών, της αυτοκίνησης, της βιώσιμης κινητικότητας και της ποδηλατικής και οδηγικής συμπεριφοράς των κατοίκων της πόλης.

Η πόλη των Τρικάλων θα είναι έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016 η πρώτη πόλη στον κόσμο που χρησιμοποιεί σε πραγματικές κυκλοφοριακές συνθήκες, αυτοματοποιημένα λεωφορεία χωρίς οδηγό εντός του αστικού ιστού.

Το εγχείρημα εντάσσεται σε ένα καινοτόμο και εκπαιδευτικό έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το CityMobil-2, στο οποίο συμμετέχουν ο Δήμος Τρικκαίων και η e-Trikala Α.Ε, με την αρωγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο της επίσημης πρώτης του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν συνέντευξη Τύπου, ημερίδα και περιήγηση των επισήμων προσκεκλημένων από όλη την Ευρώπη, και των Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, στη διαδρομή που ήδη απολαμβάνουν μικροί μαθητές στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με ξενάγηση των επισήμων, των επισκεπτών, των στελεχών εταιριών και των επιστημόνων, στον μύλο Ματσόπουλου.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ