Στους Δολομίτες των Άλπεων ο Ορειβατικός Ιωαννίνων

dolomites thumb large 650x450

dolomites thumb large 650x450

Ορειβατική αποστολή στους Δολομίτες των Άλπεων θα πραγματοποιήσει από 21 έως 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων.

Οι Δολομίτες είναι μια ιδιαίτερη και μοναδική περιοχή των Άλπεων, προστατευμένη από την Unesco και μια επίσκεψη οποιουδήποτε εκεί θα τον πείσει για τους λόγους.

Το ανάγλυφο είναι μοναδικό στον κόσμο. Τα όρη έχουν ύψος μέχρι τα 3.350μ. (κορυφή Marmolada) και είναι στην πραγματικότητα βράχοι τεραστίων διαστάσεων αιχμηρής πρόσβασης και κατάληξης.

Προορισμός εκεί ψηλά η Cortina d’ Ampezzo, το επονομαζόμενο «σαλόνι» της Ιταλίας, ναυαρχίδα του χειμερινού τουρισμού και πυξίδα του αλπικού σκι, σ’ ένα φυσικό περιβάλλον με μοναδικό ανάγλυφο.

Φτάνοντας δειλινό στην Cortina, το φυσικό τοπίο σε αποζημιώνει. Σκαρφαλωμένη στα 1.224 μέτρα, ανάμεσα σε λευκές βραχώδεις πλαγιές, λαξευμένες από τους παγετώνες εκατομμύρια χρόνια πριν, ένα γήινο υπερκόσμιο ροζ χρώμα απλώνεται πάνω τους.

Είναι ίσως η μόνη περιοχή στον κόσμο που η εικόνα αυτή ακούει σε ένα συγκεκριμένο όνομα. Το φαινόμενο Enrosadira αναφέρεται στο χρώμα του τριαντάφυλλου που «ντύνει» ετούτες τις πλαγιές με τη δύση του ήλιου.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου.

Σμύρνης 15 και στο τηλέφωνο 2651022138

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ