Στον Υπουργό για τα χρέη η ΠΑΣΕΓΕΣ

TSAYTARHS

TSAYTARHSΣυνάντηση για τρέχοντα ζητήματα του αγροτικού χώρου θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη το προεδρείο της ΠΑΣΕΓΕΣ με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Όπως αναφέρει σε σχετική επιστολή, η συνάντηση κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να συζητηθούν μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος για εκκαθάριση της ΑΤΕ και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε σχέση με τις διαδικασίες και τους όρους εκκαθάρισης οφειλών και δανείων αγροτών, αλλά και αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων.

Ολόκληρη η επιστολή της ΠΑΣΕΓΕΣ

Όπως είναι γνωστό, μετά την πρόσφατη απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη θέση σε εκκαθάριση της ΑΤΕ, δημιουργούνται εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα και προβλήματα, τα οποία, κυρίως, συνδέονται με τις διαδικασίες και τους όρους εκκαθάρισης οφειλών και δανείων αγροτών, αλλά και αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων, μεγάλο μέρος των οποίων δεν είναι δυνατό να εξυπηρετηθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά και λόγω της μεγάλης ανόδου του κόστους παραγωγής σε σχέση με την καθήλωση, ή και τη μείωση τιμών παραγωγού.

Στο πλαίσιο αυτό οφείλεται άμεσα να υιοθετηθούν ρυθμίσεις οι οποίες διασφαλίζουν τη διατήρηση παραγωγικών εγκαταστάσεων και υποδομών που ανήκουν σε αγροτικές-συνεταιριστικές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την εξυγίανσή τους.

Για τους λόγους αυτούς κρίνεται απαραίτητο να ορισθεί, το συντομότερο δυνατό, συνάντησή σας με την ΠΑΣΕΓΕΣ, έτσι ώστε να αντιμετωπισθούν έγκαιρα επείγουσες προτεραιότητες πολιτικής για τα κρίσιμα αυτά ζητήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ