Στον Βορίδη τα παράπονα των αυτοδιοικητικών της  Ηπείρου

voridis arta

Τα παράπονα των αυτοδιοικητικών της Ηπείρου άκουσε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Δημαρχείο της Άρτας.

Οι μεγάλες καθυστερήσεις στο πρόβλημα «Αντώνης Τρίτσης», το ενεργειακό κόστος που έχει συμπαρασύρει την καθημερινότητα των Δήμων και ζητήματα υποδομών ήταν αυτά που κυριάρχησαν.

Από την πλευρά του Περιφερειάρχη τέθηκε το ζήτημα της υποχρηματοδότησης μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η απουσία πόρων για αποκατάσταση ζημιών από την πανδημία ενώ ζητήθηκε να μεταφερθούν στην αυτοδιοίκηση υπηρεσίες που σήμερα υπάγονται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Ο Υπουργός στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις αλλεπάλληλες κρίσεις που διαχειρίστηκε η σημερινή κυβέρνηση με την τελευταία να είναι σε εξέλιξη.

Ο Υπουργός προσπέρασε τα παράπονα των δημάρχων για καθυστερήσεις στον «Τρίτση» υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που όμοιό του δεν είχε υπάρξει ποτέ στο παρελθόν.

«Καταλαβαίνω τις φιλοδοξίες των δημάρχων, όμως είναι ένα πρόγραμμα που έγινε για πρώτη φορά σε αυτήν την έκταση και αυτό το μέγεθος. Πιστεύω ότι θα δοθούν οι δυνατότητες για περαιτέρω χρηματοδοτήσεις» ανέφερε.

Παράλληλα αναγνώρισε τα προβλήματα στους δήμους από το ενεργειακό κόστος καθώς επηρεάζει όλες τις λειτουργίες του και ανέφερε ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επεξεργάζεται σχέδιο για την ενίσχυσή τους.

«Εισερχόμαστε στο τελευταίο έτος της θητείας μας και πρώτο μέλημά μας είναι η ενεργειακή κρίση» τόνισε ο κ. Βορίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ