Στον τελικό η τετράκωπος με τον «δικό μας» Στέφανο Ντούσκο

ntouskos riote

ntouskos riote

Γράφει ιστορία η ελληνική κωπηλασία στην Βραζιλία… Μετά την δίκωπο γυναικών που πέρασε στον τελικό, μεγάλη πρόκριση πήρε η τετράκωπος ελαφρών βαρών, με τον 19χρονο Στέφανο Ντούσκο από τα Γιάννινα, να αποτελεί το πιο νεαρό της μέλος.

Οι Έλληνες κωπηλάτες ήταν συγκλονιστικοί από την αρχή μέχρι το τέλος της κούρσας και κέρδισαν άνετα την τρίτη θέση αφήνοντας πίσω τους μεγαθήρια.

Οι τέσσερις Έλληνες κωπηλάτες αποδεικνύουν ότι βρίσκονται επάξια στους Ολυμπιακούς κι ας πήραν το εισιτήριο μετά τον αποκλεισμό της Ρωσικής ομάδας, γεγονός που τους υποχρέωσε να ταξιδέψουν τελευταία στιγμή και να αγωνίζονται με δανεική βάρκα.

Η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου ελαφρών βαρών, αποτελούμενη από τους Ντούσκο, Γιάνναρο, Πέτρου και Μαγδανή κατάφερε να πάρει την πρόκριση ως 3η στη σειρά της από τον ημιτελικό και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί στον μεγάλο τελικό της Πέμπτης (11/8, 16:45).

Παρά το γεγονός πως οι τρεις από τους τέσσερις αθλητές μας ήταν… πρωτάρηδες σε Ολυμπιακούς τελικά έκαναν το… θαύμα και προκρίθηκαν.

Οι Στέφανος Ντούσκος, Σπύρος Γιάνναρος, Γιάννης Πέτρου, μαζί με τον 8ο Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Παναγιώτη Μαγδανή (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών) θα διεκδικήσουν ένα μετάλλιο και αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας που συμμετέχει ελληνικό πλήρωμα στην τετράκωπο ελαφρών βαρών των ανδρών Ολυμπιακής Ρεγκάτας.

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ