Στον Συνήγορο του Δημότη για τα γραφεία της παράταξης

aris kiriazis

aris kiriazis

Τρία χρόνια μετά την ανάληψη καθηκόντων από το παρόν Δημοτικό Συμβούλιο και η παράταξη “Γιάννενα Τώρα” εξακολουθεί να μην έχει γραφεία!

Φυσικά το θέμα είχε τεθεί ούτε μία, ούτε δύο, αλλά δεκάδες φορές από τον επικεφαλής της Άρη Μπαρτζώκα, με την διαφορά ότι λύση δεν δόθηκε.

Παρόλα αυτά η παράταξη επανέρχεται και τώρα πλέον απευθύνεται στον Συνήγορο του Δημότη.

Σε σχετική της επιστολή αναφέρει ότι είναι υποχρέωση των Δημοτικών Αρχών να διευκολύνουν την λειτουργία των Δημοτικών Παρατάξεων παραχωρώντας κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο (δηλαδή πέρα του χώρου του γραφείου και εξοπλισμό όπως π.χ. γραφεία, καρέκλες, βιβλιοθήκη, τηλέφωνο, τηλεομοιοτυπία, ηλεκτρονικό υπολογιστή, σύνδεση στο διαδίκτυο κλπ.) καθώς και γραμματειακή υποστήριξη.

“Έχουν παρέλθει πάνω από τρία χρόνια από την έναρξη της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής και παρά τις κατ’ επανάληψη εκκλήσεις αλλά και οχλήσεις μας, η Δημοτική Αρχή μας έχει παραχωρήσει ένα γραφείο εντός του οποίου υπάρχουν μόνο δύο γραφεία (έπιπλα) και τίποτε άλλο. Σημειώνουμε ότι άλλες Δημοτικές Παρατάξεις διαθέτουν γραφεία αλλά και αποσπασμένο υπάλληλο ως γραμματέα ενώ εμείς αναγκαζόμαστε να συνεδριάζουμε και να δεχόμαστε τους δημότες σε καφενεία και ζαχαροπλαστεία.

Δεδομένου λοιπόν ότι η Δημοτική Αρχή φαίνεται να αποφεύγει συστηματικά την εφαρμογή του Νόμου, αναγκαζόμαστε, ως έσχατη λύση, να καταφύγουμε στο Συνήγορο του Δημότη ευελπιστούντες στη λύση του προβλήματός μας”, αναφέρεται στην επιστολή.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ