Στον Πρωθυπουργό για την αλλαγή των ορίων της λίμνης

kefala mitsotakis

Προσωπική της υπόθεση φαίνεται ότι έχει κάνει την αλλαγή οριοθέτησης της Παμβώτιδας η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα.

Η οριοθέτηση της Παμβώτιδας ήταν μία μακρά και επίπονη διαδικασία που ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 2000 και ολοκληρώθηκε μετά από επτά χρόνια περίπου.

Ζητήματα που ανοίγουν τους τελευταίους μήνες είχαν απασχολήσει και τότε και τα περισσότερα είχαν κριθεί με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο επανακαθορισμός των ορίων της λίμνης, στον οποίο μέχρι στιγμής δεν δίνεται συγκεκριμένο περιεχόμενο, άνοιξε από την ίδια βουλευτή σε συνάντηση που είχε πριν λίγους μήνες με τον Άκη Σκέρτσο.

Επισήμως προβάλλεται ότι η διαδικασία αυτή θα εξυπηρετήσει την κατασκευή του παραλιμνίου ποδηλατόδρομου- πεζόδρομου, ωστόσο ο λόγος δεν είναι μόνο αυτός.

Το θέμα έδειχνε ότι είχε παγώσει το τελευταίο διάστημα ωστόσο το γεγονός ότι ήταν από τα σημαντικότερα που συζήτησε με τον Πρωθυπουργό η βουλευτής Ιωαννίνων το φέρνει στο προσκήνιο. Κι όλα αυτά όταν το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία της λίμνης οδεύει από καθυστέρηση σε καθυστέρηση…

Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η βουλευτής Ιωαννίνων, μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, αναφέρει: «Αρκετός χρόνος της συζήτησης αφιερώθηκε, στην υλοποίηση μίας σημαντικής παρέμβασης με αναπτυξιακό χαρακτήρα και στοιχεία περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, της κατασκευής του παραλίμνιου πεζόδρομου – ποδηλατοδρόμου, πρωτοβουλία που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε από τα Ιωάννινα.

Η κα Κεφάλα, που πολλούς μήνες πριν, είχε αναδείξει την αναγκαιότητα του επανακαθορισμού της οριοθέτησης της Παμβώτιδας, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν με την υλοποίηση του σχεδιασμού, είχε την δυνατότητα να παρουσιάσει τις παραμέτρους της υπόθεσης, επαναφέροντας την πρότασή της για την επαναοριοθέτηση, προτείνοντας επίσης και τις απόλυτα εφικτές λύσεις που υπάρχουν, ώστε και το αναπτυξιακό και περιβαλλοντικά αναγκαίο έργο να υλοποιηθεί».

Στην ανακοίνωση δεν δίνονται περαιτέρω στοιχεία για τις λύσεις που προτείνει η βουλευτής Ιωαννίνων, κάτι που πιθανόν θα γίνει σε δεύτερο χρόνο.

Επίσης όπως αναφέρει η κ. Κεφάλα «στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας, συζητήθηκαν ακόμη, οι εξελίξεις σε μία σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ηπείρου και των Ιωαννίνων ειδικότερα, με πολλές παρεμβάσεις να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, μεταμορφώνοντας σταδιακά την Ήπειρο σε μία περιφέρεια της χώρας ιδιαίτερα ελκυστική, όχι μόνο ως τουριστικός προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά παράλληλα και ως ένας ιδανικός τόπος για επενδύσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ