Στον πρόεδρο της Βουλής η έκθεση από τον Συνήγορο του Καταναλωτή

tasoulas vouli

Την έκθεση για τα πεπραγμένα του 2022 του «Συνηγόρου του Καταναλωτή» υπέβαλε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Λευτέρης Ζαγορίτης.

Ο πρόεδρος της Βουλής, παραλαμβάνοντας την έκθεση, ευχαρίστησε τον Συνήγορο του Καταναλωτή για την ενημέρωση και σημείωσε πως σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής θα τη διαβιβάσει στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν για όλα τα στοιχεία και τα συμπεράσματά της.

Στην Έκθεση του Συνηγόρου του Καταναλωτή καταγράφεται, μεταξύ άλλων, ότι «το 2022 παρέμεινε υψηλή η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη διαδικασία της εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών πετυχαίνοντας την επίλυση αυτών των υποθέσεων σε συντριπτικό ποσοστό άνω του 80% και σε μέσο χρόνο μικρότερο των τριών μηνών». Επίσης αποτυπώνονται τα σημαντικότερα θέματα που αντιμετώπισε ο Συνήγορος του Καταναλωτή το 2022, περιγράφονται οι δράσεις και οι παρεμβάσεις του, καταγράφονται διαπιστώσεις και συμπεράσματα για την προστασία του καταναλωτή, ενώ διατυπώνονται και προτάσεις για τη βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας της αγοράς.

Ο επικεφαλής της Αρχής κ. Ζαγορίτης συνοδευόταν από την αναπληρώτρια Συνήγορο Βασιλική Μπώλου και τον βοηθό Συνήγορο Ευθύμιο Τσίγκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ