«Στον πάγο» ο κόμβος για τα Κάτω Μάρμαρα

disim mar17

disim mar17

Το αίτημά τους για την κατασκευή κόμβου στην περιοχή, μετέφεραν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτοικοι των Κάτω Μαρμάρων.

Σε μία περιοχή όπου η οικιστική ανάπτυξη υπήρξε ραγδαία το έλλειμμα υποδομών παραμένει τεράστιο.

Οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες, καθώς για το ίδιο θέμα έχουν συναντηθεί αρκετές φορές με το δήμαρχο.

Η Δημοτική Αρχή έχει την πολιτική βούληση για την κατασκευή του κόμβου όμως ακόμη δεν έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος η πολεοδομική μελέτη της περιοχής και αυτό το κενό δεν επιτρέπει αυτή τη στιγμή την παρέμβαση.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Λιόντος είπε πως “η Δημοτική Αρχή σε θέματα κυκλοφοριακά και ασφάλειας έδειξε τη βούληση της έμπρακτα, όταν σε τόσο δύσκολες εποχές δημοπράτησε πριν 1,5 μήνα με μισό εκατομμύριο τον κόμβο Εφύρας σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο”.

Όμως στα Κάτω Μάρμαρα εκκρεμεί αυτή τη στιγμή η πολεοδομική μελέτη και ο Δήμος έχει “δεμένα τα χέρια”, όπως είπε. “ Σας το έχουμε πει πολλές φορές πως δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουνε μελέτες κόμβου, απαλλοτριώσεις κ.λ.π. Κόμβος στο περίπου, κόμβος με το μάτι δεν μπορεί να κατασκευαστεί, όσο εκκρεμεί η πολεοδομική μελέτη. Αν εσείς έχετε μία αγωνία, εμείς έχουμε δέκα και κοιτάμε συνεχώς σε συνεργασία και με την τροχαία πως μπορούμε να βελτιώσουμε κάπως την κατάσταση μέχρι να υπάρξει η δυνατότητα να κατασκευαστεί ο κόμβος ”.

Στο θέμα αυτό ο Δήμαρχος Ιωαννίνων δεν θέλησε να “χαϊδέψει αυτιά” κάνοντας λόγο και για ευθύνες των κατοίκων. “Έχουν και οι κάτοικοι ευθύνη για το ότι σχεδόν δύο δεκαετίες δεν έχει ολοκληρωθεί καμία πολεοδομική μελέτη για την περιοχή. Κάθε που έφτανε η στιγμή της ολοκλήρωσης της μελέτης αυτή τροποποιούνταν. Την εποχή της μεγάλης ανοικοδόμησης πίεζαν να ενταχθούν κι άλλες περιοχές στο σχέδιο για να πάρουν αξία και μόλις ατόνησε το ενδιαφέρον για αγοροπωλησίες κάποιοι ζητούσαν να μικρύνει το σχέδιο. Αυτή η κατάσταση μας οδήγησε στο να μην έχει ακόμη εγκεκριμένη πολεοδομική μελέτη η περιοχή”, είπε ο Δήμαρχος.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ