Στον πάγο ο άξονας Ακτίου- Αμβρακίας

AKTIO_AMBRAKIAΟι δύο πυροσβεστικές ενέργειες στις οποίες προχώρησε το Υπουργείο Υποδομών εγκρίνοντας το ποσό του 1,2 εκατομμύριο δεν στάθηκαν ικανές για την επανεκκίνηση των εργασιών στον οδικό άξονα Ακτίου Αμβρακίας.

Έτσι συνεχίζει να μην εκτελείται καμία εργασία σε κάποιο από τα τμήματα του έργου, παρά το γεγονός τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κονδυλίου 180,9 εκ. ευρώ.

Τα ταμειακά προβλήματα της αναδόχου εταιρείας είναι αιτία για το πάγωμα και αν δεν υπάρξει πρόοδος εργασιών έως τα μέσα Οκτωβρίου το έργο απειλείται με αντικατάσταση της αναδόχου εταιρείας, κάτι που θα επιφέρει περαιτέρω καθυστέρηση στο έργο.

Πέρα από τα οικονομικά προβλήματα της κατασκευάστριας εταιρείας, τα χρήματα που έδωσε πρόσφατα το υπουργείο Υποδομών αντιστοιχούν μόνο σε μέρος των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Έτσι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις επισχέσεις εργασίας και το έργο παραμένει παγωμένο…

Το επόμενο διάστημα κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμο για την εξέλιξη του έργου, καθώς όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές το υπουργείο Υποδομών έχει δώσει προθεσμία στους κατασκευαστές να παρουσιάσουν πρόοδο των εργασιών έως τα μέσα Οκτωβρίου, διαφορετικά το υπουργείο είναι διατεθειμένο να προχωρήσει σε αντικατάσταση των κατασκευαστών.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο η καθυστέρηση του έργου θα παραταθεί και άλλο ώσπου να γίνει νέος διαγωνισμός… Οι επόμενες 15 με 20 μέρες λοιπόν είναι πολύ κρίσιμες για την εξέλιξη του έργου αλλά και για τη τύχη της εταιρείας που καιρό τώρα περιμένει την έγκριση δανείων που ζητά από τις τράπεζες, ώστε να λύσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ