Στον Οργανισμό Σπηλαίου το λιμανάκι και στο βάθος ιδιώτες!

Ό, τι δεν μπορεί να κάνει ο Δήμος θα το κάνει ο Οργανισμός Σπηλαίου Περάματος. Ό,τι δεν μπορεί να συντηρήσει, να αξιοποιήσει, να διαχειριστεί ο Δήμος με τις οργανωμένες υπηρεσίες και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, θα το πράξει ο Οργανισμός Σπηλαίου Περάματος με τον έναν και μοναδικό μόνιμο υπάλληλο, τους εποχιακούς αλλά και το προσωπικό που θα προσλάβει προσεχώς… Αυτά τουλάχιστον είναι μερικά από τα συμπεράσματα της συζήτησης που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή την παραχώρηση χρήσης του παραλίμνιου χώρου.

Το θέμα θα μπορούσε να είχε ψηφιστεί με συνοπτικές διαδικασίες, αν ο επικεφαλής της παράταξης “Γιάννενα Τώρα” Άρης Μπαρτζώκας, δεν έθετε ορισμένα σημαντικά και κρίσιμα ερωτήματα…

Ερωτήματα όπως τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει ο Οργανισμός Σπηλαίου και δεν μπορεί να κάνει ο Δήμος.. Και φυσικά το κρισιμότερο και σημαντικότερο… Αν απώτερος στόχος είναι η μίσθωση σε ιδιώτες…

Σημειώνεται ότι η απόφαση αφορά την έκταση στο λιμανάκι του Περάματος, εκεί όπου έγινε το έργο ανάπλασης από τον ΕΟΤ, με τα γήπεδα, την παιδική χαρά, το παρατηρητήριο και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ομολογήθηκε ότι ένας από τους στόχους είναι η μίσθωση μέρος των εγκαταστάσεων σε ιδιώτες!!!

Άλλωστε στην ίδια την εισήγηση που είχε κατατεθεί στο σώμα αναφέρονταν ότι “η παραχώρηση δυνατότητας στο Σπήλαιο Περάματος για εκμίσθωση τμημάτων του χώρου σε ιδιώτες, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, για χρόνους που δεν θα υπερβαίνουν το χρόνο της προγραμματικής σύμβασης και για χρήσεις που επιτρέπονται στην περιοχή, όπως π.χ. αθλητικές εγκαταστάσεις , καλλιτεχνικές εκδηλώσεις κ.λ.π.”.

Η παραχώρηση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία και θα γίνει για τα επόμενα 15 χρόνια.

Μία έκταση λοιπόν που έχει χαρακτηριστεί το φιλέτο του Περάματος αναμένεται να πάρει το δρόμο της…. αξιοποίησης, καθώς φαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή δια του Οργανισμού Σπηλαίου έχει έτοιμο το σχέδιο..

Άλλωστε υπερασπίστηκε την αξιοποίηση από ιδιώτες παραπέμποντας στα κυλικεία των σχολείων, στο κυλικείο του Πνευματικού Κέντρου και σε άλλες δραστηριότητες..

Με την διαφορά ότι στην περίπτωση του Περάματος πρόκειται για μία κοινόχρηστη έκταση, για την ανάπλαση της οποίας διατέθηκαν πολλά χρήματα από το ΕΣΠΑ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ