Στον ΟΚΠΑΠΑ οι εγγραφές για τους παιδικούς

Μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου έχουν τη δυνατότητα να εγγράψουν τα παιδιά τους σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς οι ωφελούμενες/οι της Δράσης «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2018 – 2019», τα αποτελέσματα της οποίας ανακοινώθηκαν την Κυριακή.

Σύμφωνα με την Ε.Ε.Τ.Α.Α., πανελλαδικά, οι δικαιούμενοι voucher είναι 94.000 ενώ οι έγκυρες αιτήσεις ανέρχονται σε 141.000. Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να υπάρξει ανακατανομή των voucher που δεν θα χρησιμοποιηθούν, με στόχο να καλυφθούν όλες οι διαθέσιμες θέσεις των δομών.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών Φίλιππας Τσουμάνης κάλεσε τους γονείς που είναι δικαιούχοι voucher και επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε κάποιον από τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου, να έρθουν στα γραφεία του Οργανισμού (Αβέρωφ 6, 3ος όροφος, τηλ. 2651054405, ώρες 8 π.μ. με 3 μ.μ.), όσο πιο σύντομα μπορούν, προκειμένου να κατοχυρώσουν θέση στον σταθμό που επιθυμούν και να προχωρήσουν στην υπογραφή της σύμβασης.

Αυτή τη στιγμή και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εγγραφών, ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών προετοιμάζεται ώστε και τη νέα χρονιά, να προσφέρει στους γονείς και τα παιδιά του Δήμου Ιωαννιτών υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και υπηρεσίες και φροντίζει να τακτοποιηθούν οι κτιριακές υποδομές και το προσωπικό, ώστε οι δομές να είναι έτοιμες από κάθε άποψη.

«Πιστεύουμε ότι ο αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στις δομές μας θα κινηθεί στα περυσινά επίπεδα, με μια μικρή αύξηση ίσως στα βρέφη, με δεδομένο ότι ο αριθμός των αιτήσεων, συνολικά, είναι αυξημένος, παρόλο που ένας μεγάλος αριθμός νηπίων οδηγήθηκε υποχρεωτικά στην προσχολική εκπαίδευση.

Παράλληλα, εργαζόμαστε για την αύξηση των δομών, ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες που υπάρχουν στην πόλη αλλά και τις δημοτικές ενότητες. Στο πλαίσιο αυτό έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για δύο νέα τμήματα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Περάματος και του Κατσικά, ενώ αναζητούνται κτίρια για δύο βρεφονηπιακούς σταθμούς, έναν στα Καρδαμίτσια και έναν στο κέντρο της πόλης», ανέφερε ο κ. Τσουμάνης, προσθέτοντας πως τους επόμενους μήνες πρόκειται να λειτουργήσει και το πρώτο δημοτικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ).

Η δομή έχει λάβει άδειας ίδρυσης και λειτουργίας και θα λειτουργήσει στα Καρδαμίτσια, με δυναμικότητα 25 θέσεων.

Ήδη, ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. έχει αιτηθεί την ένταξη της δομής στη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» της Ε.Ε.Τ.Α.Α., προκειμένου να μπορέσει στη συνέχεια να χρηματοδοτηθεί και να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία του.

«Εκτιμούμε ότι θα μπορέσει να λειτουργήσει σε δύο περίπου μήνες από σήμερα, καθώς οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες», κατέληξε ο κ. Τσουμάνης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ