Στον κόμβο Καμπής το πρώτο αγροτικό μπλόκο της Ηπείρου- Αποκλεισμοί και στην Ιόνια

agrotes-kampi2

ΦΩΤΟ – Το πρώτο αγροτικό μπλόκο στήθηκε και στην Ήπειρο. Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Άρτα και την Πρέβεζα, μετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση, βγήκαν στους δρόμους με τα τρακτέρ και έστησαν το πρώτο μπλόκο στον κόμβο της Καμπής, στην Ιόνια Οδό. Σε καθημερινή βάση μάλιστα θα προχωρούν σε κλείσιμο και του οδικού άξονα, για το οποίο θα ενημερώνουν νωρίτερα με σχετικές ανακοινώσεις.

Στην Άρτα οι αγρότες πραγματοποίησαν αρχικά συγκέντρωση στο γεφύρι και στη συνέχεια πορεία με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης. Επέδωσαν δε ψήφισμα με τα αιτήματα τους στον Αντιπερειφεριάρχη και αμέσως μετά, πήγαν στον κόμβο της Καμπής.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • agrotes kampi2

Οι αγρότες από την Πρέβεζα συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στην γέφυρα Καλογήρου και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στον κόμβο της Ιόνιας στο κοινό μπλόκο που αποφάσισαν με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Άρτας.

Για ικανοποιητική συμμετοχή στην κινητοποίηση έκανε λόγο με δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Βαγγέλης Μπέτσας, τονίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις  αποτελούν ανάχωμα στα μέτρα της Κυβέρνησης.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • agrotes kampi3

Ο Σπύρος Κλινάκης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας, δήλωσε πως «οι αγρότες είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι, βγήκαν από τα χωράφια, προχωρούν σε κινητοποιήσεις, οι οποίες τις επόμενες ημέρες θα κλιμακωθούν με πιο έντονες μορφές πάλης».

Επίσης, τόνισε, πως η πολιτική που ακολουθείται ξεκληρίζει τον αγρότη και δίνει στους μεγαλοβιομήχανους φτηνή πρώτη ύλη και συνέχισε: «Ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί ότι οι αγρότες αντιμετωπίζουν προβλήματα την ώρα που προσπαθούν να παράγουν καλά και φτηνά προϊόντα για τον ελληνικό λαό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ