Στoν Κατσικά τελικά ο ξενώνας αστέγων

POTSISΘετική ήταν η ανταπόκριση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου στην πρόταση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη να παραχωρηθεί προς χρήση κτήριο του πρώην ΕΦΕΤ στο Δήμο Ιωαννιτών για τη λειτουργία υπνωτηρίου αστέγων. Η σχετική απόφαση ελήφθη σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών για την αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων, που έχει εμφανιστεί και στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Όπως ενημέρωσε το Σώμα ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης (αρμόδιος για θέματα Υγείας) κ. Οδυσσέας Πότσης, η λειτουργία του υπνωτηρίου αποτελεί προσωρινή λύση, μέχρι ο Δήμος Ιωαννιτών να προχωρήσει στη λειτουργία ξενώνα αστέγων.

Ο κ. Πότσης υπογράμμισε πως αναμένεται ακόμη η απόφαση της Τ.Κ. Κατσικά για το συγκεκριμένο θέμα. «Αν και εφόσον η κοινωνία εκφραστεί θετικά, θα παραχωρηθεί», τόνισε, συμπληρώνοντας την αναγκαιότητα αξιοποίησης των υπαρχουσών κτηριακών υποδομών για την ανάπτυξη ανάλογων δραστηριοτήτων. «Έχουμε εντοπίσει εγκαταλελειμμένα δημόσια κτήρια, τα οποία θα μπορούσαν να υποστηρίξουν δομές που έχει ανάγκη η κοινωνία μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ