Στον Εισαγγελέα οι ΧΥΤΑ Ελληνικού και Καρβουναρίου

KARBOYNARI_1Παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των περιβαλλοντικών όρων, παραλείψεις και κακό σχεδιασμό στο στάδιο των μελετών εντοπίζουν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος τόσο στον ΧΥΤΑ Ελληνικού όσο και στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.

Σχετική ερώτηση είχε καταθέσει ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής και σε αυτή απάντησε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρος Καλαφάτης κοινοποιώντας τα σχετικά έγγραφα της Ειδικής Γραμματείας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος.

Οι επιθεωρητές υπογραμμίζουν πως συντάσσονται Πράξεις Βεβαίωσης Παράβασης περιβαλλοντικής νομοθεσίας και των εγκεκριμένων όρων, οι οποίες θα διαβιβαστούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ταυτόχρονα οι ΕΥΕΠ θα εισηγηθούν αρμοδίως αντίστοιχες διοικητικές κυρώσεις (πρόστιμα). Παράλληλα συντάσσεται έκθεση με τις διαπιστωμένες παραβάσεις της διοίκησης η οποία θα σταλεί στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για περαιτέρω έλεγχο.

«Η εξέλιξη αυτή εγείρει θέμα νομιμότητας των ενεργειών της Διοίκησης της Αιρετής Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ