Στον γερμανικό τύπο η κομπίνα με το νοθευμένο λάδι!

elaio no1

elaio no1

Εκτενείς είναι οι αναφορές του Γερμανικού τύπου στην κομπίνα με το νοθευμένο ελαιόλαδο, καθώς μεγάλες ποσότητες από την Ελλάδα είχαν εξαχθεί εκεί ενώ άλλες είχαν φτάσει στο Βέλγιο και την Ολλανδία.

Ενδεικτική της απίστευτης κομπίνας είναι ότι τα μέλη της σπείρας, μέσα σε δύο μήνες, από τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι την προηγούμενη βδομάδα, είχαν εξάγει στο εξωτερικό περίπου εκατό τόνους.

Το λάδι πωλούνταν ως “έξτρα παρθένο ελαιόλαδο” στην ουσία όμως ήταν ηλιέλαιο στο οποίο είχαν προστεθεί χρωστικές ουσίες.

Η Γερμανική Rheinische Post σημειώνει στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι «αντί για υγιεινό ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης, καταναλωτές στην Ελλάδα και στη Γερμανία αγόρασαν χωρίς να το καταλάβουν φθηνό ηλιέλαιο. Τώρα οι νοθευτές συνελήφθησαν».

Η ιστοσελίδα της Neue Westfälische γράφει ότι «ηλιέλαιο πωλήθηκε ως ελαιόλαδο και εξήχθη στη Γερμανία». Η εφημερίδα επισημαίνει ότι το λάδι, στο οποίο είχε προστεθεί πράσινη χρωστική ουσία, πωλούνταν ως δήθεν «έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, απευθείας από τον παραγωγό».

Την είδηση μεταδίδει στην ιστοσελίδα της και η γερμανική ραδιοφωνία Deutschlandfunk, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «αρκετοί τόνοι του νοθευμένου λαδιού, που δεν είχαν συσκευαστεί ακόμη, κατασχέθηκαν».

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα της υπόθεσης, προκύπτει ότι η εγκληματική οργάνωση έχει διακινήσει έλαια με έξι συνολικά επωνυμίες, και συγκεκριμένα με τις επωνυμίες: «Karpos», «Λιοτριβειό», «Paros», «Kriti», «Ελαιώνας/ Eleonas», «CRETA drops» και «Elias drops».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ