Στον εθελοντισμό ο Δήμαρχος με την ομάδα του

xartis zirou

Γράφει: Ρούλα Χρήστου

Το παράδειγμα των αυτοδιοικητικών αναφορικά με την πυροπροστασία έρχεται από τον δήμο Ζηρού. Θες δεν βρέθηκαν άλλοι εθελοντές, θες επέλεξαν να δώσουν οι ίδιοι το παράδειγμα, ξεκίνησαν πρόγραμμα εθελοντικής επιτήρησης βάσει προγράμματος και σημείων που κατάρτισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε εντοπίζονται τα ονόματα του δημάρχου Νίκου Καλαντζή, αντιδημάρχων και τοπικών προέδρων όπως: Πανούσης θεόδωρος, Παπαβασιλείου Βασίλειος, Τάσσης Απόστολος, Κάλλης Σπύρος, Καραβασιλείου Δημήτριος, Γεωργαλή Ερμίνα, Μάνου Ειρήνη και αρκετών ακόμα εθελοντών.

Στην προσπάθεια να επιβεβαιωθεί αν όντως ήταν το όνομα του Δημάρχου στο πρόγραμμα κι όχι κάποιου συγγενή ή συνονόματου η απάντησή του ήταν : «Αφού δεν επαρκούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής τι να κάνουμε; Κι έπειτα γιατί να καθόμαστε άπραγοι να μας τρώει το άγχος μη συμβεί το απευκταίο; Εξάλλου δεν μας κοστίζει και κάτι αυτή η συμμετοχή παρά λίγο χρόνο απ’ την προσωπική ζωή του καθενός. Θα έρθουν σίγουρα περισσότεροι. Απλά κάποιοι λόγω δουλειάς δεν έχουν τη δυνατότητα».

Μακάρι να τους ακολουθήσουν κι άλλοι και μακάρι να μη χρειαστεί να σβήσουν και φωτιές σαν αυτές που κατέκαψαν τη χώρα αυτές τις μέρες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ