Στον δήμο παραχωρείται τμήμα της χερσαίας ζώνης

kouroumplis atina

kouroumplis atina

Στον δήμο Ηγουμενίτσας θα παραχωρηθεί μέρος της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, διαδικασία που φαίνεται να προχωρά τους τελευταίους μήνες. Την πολιτική βούληση για την παραχώρηση αυτή, επιβεβαίωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά την διάρκεια σύσκεψης όλων των εμπλεκομένων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, ο Συντονιστής Έργων του ΤΑΙΠΕΔ Αθανάσιος Λιάγκος, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, Γιάννης Λώλος, και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας, Ανδρέας Νταής.

Ο κ. Κουρουμπλής επιβεβαίωσε την εκπεφρασμένη πολιτική βούληση να παραχωρηθεί η έκταση στο Δήμο και ζήτησε να βρεθεί τρόπος ώστε να επισπευσθεί το χρονοβόρο κομμάτι των γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Στη σύσκεψη τονίστηκε ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι αυτή που ακολουθήθηκε στην περίπτωση του Λιμένα της Πάτρας και η οποία αποδείχτηκε πολύ αποτελεσματική.

Ο κ. Λώλος ευχαρίστησε τον Υπουργό Ναυτιλίας για την παραχώρηση, όπως και τον κ. Νταή, ο οποίος εξήγησε ότι ήδη ο Οργανισμός Λιμένα προχωρεί σε μικρής έκτασης έργα στην υπό παραχώρηση περιοχή, ώστε αυτή να είναι έτοιμη προς χρήση, όταν δοθεί στην τοπική κοινωνία.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ