Στον Δέδε οι προτάσεις για την Πλάκα

Εναλλακτικές προτάσεις που θα επιτρέπουν τις αθλητικές δραστηριότητες κατά το διάστημα που θα εκτελούνται εργασίες για την αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας παρουσίασαν στον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές και ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Γκόλας.

Οι προτάσεις αυτές προέκυψαν μετά τη σύσκεψη που έγινε την περασμένη εβδομάδα στη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στη σύσκεψη εκείνη συμμετείχαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης  Νεολαίας, Άθλησης  Βασίλης Γοργόλης,  ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Ιωαννιτών  Νίκος Γκόλας και η Προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού κα Ιουλία Μαρκούλα.

Οι κ.κ. Σεντελές και Γκόλας εξήγησαν στον Γ.Γ. του υπουργείου Υποδομών τις αντιρρήσεις τους σχετικά με την απόφαση της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών, η οποία ζητά για λόγους ασφάλειας την παύση πάσης φύσεως δραστηριοτήτων (όπως rafting κλπ) εντός της κοίτης του ποταμού Αράχθου και σε απόσταση τουλάχιστον 150 μέτρων ανάντη του άξονα του γεφυριού της Πλάκας.

Όπως τόνισαν, η εφαρμογή αυτής της απόφασης θα επιφέρει ένα τεράστιο πλήγμα στις προσπάθειες που γίνονται για την τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο της περιοχής των Τζουμέρκων αλλά συνολικότερα στην προώθηση του τουριστικού προορισμού Ιωάννινα – Ήπειρος.

Τόσο ο Δήμαρχος Β. Τζουμέρκων όσο και ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, ανέλυσαν στον κ. Δέδε τη σοβαρότητα της κατάστασης και συζήτησαν μαζί του εναλλακτικές προτάσεις, με τον Γ.Γ. να αντιλαμβάνεται τα προβλήματα που δημιουργούνται και να δείχνει διάθεση να βρεθεί η κατάλληλη λύση.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, είναι μια δύσκολη περίπτωση η οποία χρειάζεται περεταίρω διερεύνηση και θα συζητηθεί άμεσα στην επιτροπή παρακολούθησης του έργου της αναστήλωσης.

Ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία πως από τη στιγμή που όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές κατανοούν το πρόβλημα θα βρεθεί μια λύση η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα εμποδίζει την πορεία των εργασιών αναστήλωσης, κάτι το οποίο τόνισαν τόσο ο Δήμαρχος Β. Τζουμέρκων όσο και ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ