Στον Αρκτούρο ο Υπουργός Περιβάλλοντος

arkoydaΤην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Δρυμού Πρεσπών καθώς και το Περιβαλλοντικό Κέντρο «Αρκτούρος» στο νομό Φλώρινας, επισκέφθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο υπουργός συναντήθηκε αρχικά με τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Νίκο Γιαννάκη και τους εργαζομένους, και συζήτησαν για την δουλειά που γίνεται αλλά και τις ανάγκες που έχει η προστατευόμενη περιοχή.

Η περιοχή του Εθνικού Δρυμού Πρεσπών χαρακτηρίστηκε αρχικά Εθνικός Δρυμός το 1974 και προστατεύτηκε από τη δασική νομοθεσία. Από το 2009 έχει χαρακτηριστεί και Εθνικό Πάρκο, όπου ισχύουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις για την ολοκληρωμένη προστασία των σημαντικών ειδών της περιοχής, των λιμνών και του δάσους που τις περιβάλλει.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισκέφτηκε το Περιβαλλοντικό Κέντρο «Αρκτούρος», το οποίο ασχολείται με τη διαφύλαξη των φυσικών πόρων και την καθιέρωση πρακτικών για την αειφορική διαχείρισή τους, τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων με έμφαση στα μεγάλα θηλαστικά.

Είχε την ευκαιρία να δει τη λειτουργία του Κέντρου και των προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και να συζητήσει με τους εργαζομένους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ