Στον απόηχο της σύλληψης…. Οι κρίσεις στην Αστυνομία και η αλλαγή διοίκησης στο ΠΕΑΚΙ

pas 10 4Τις χειρότερες εντυπώσεις έχει προκαλέσει στην τοπική κοινή γνώμη ο τρόπος με τον οποίο οδηγήθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης.

Η τοπική ηγεσία της Αστυνομίας που επέλεξε το συγκεκριμένο τρόπο δράσης δέχεται σφοδρή κριτική και βέβαια έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Μπορεί δε ο κ. Χριστοβασίλης, εκ χαρακτήρος να κρατά χαμηλούς τόνους, ωστόσο η ΠΑΕ με μία σκληρή ανακοίνωση κάνει λόγο ευθέως για επιχείρηση δημιουργίας εντυπώσεων.

Φυσικά όσοι έδωσαν την εντολή για σύλληψη του κ. Χριστοβασίλη στις τρεις τα ξημερώματα, μέσα στο νυχτερινό κέντρο που διατηρεί η οικογένειά του στην παραλίμνιο και ενώπιον δεκάδων νέων που διασκέδαζαν μπορεί να ζήλεψαν τη δόξα εκείνων των συναδέλφων τους που συνέλαβαν τον Κάρλος το «τσακάλι».

Φυσικά τέτοια σύλληψη, ειδικά για χρέη προς το δημόσιο, δεν έχει προηγούμενο στα τοπικά χρονικά.

«Από τις δυσκολίες βγαίνεις πάντα πιο δυνατός». Μόνο με αυτή τη φράση ο Πρόεδρος του ΠΑΣ απάντησε σε όσα συνέβησαν λίγες ώρες πριν τον αγιασμό στην ομάδα και την επίσημη πρεμιέρα στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων.

Να σημειωθεί ότι η σύλληψη του κ. Χριστοβασίλη έγινε για οφειλές ύψους 187 χιλιάδων ευρώ προς το δημόσιο και είναι απορίας άξιον αν η ίδια τακτική θα ακολουθηθεί και με προέδρους άλλων ΠΑΕ που χρωστάνε εκατομμύρια. Μάλλον όμως εκείνους δεν θα τους αγγίξει κανείς….

Για την διευθέτηση της οφειλής, που αφορά κυρίως παλαιότερες διοικήσεις της ομάδας, έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη, όμως η υπόθεση, λόγω αναβολών (η τελευταία στις 3-5-2012 λόγω εκλογών) δεν έχει ακόμη εκδικασθεί, κάτι το οποίο είναι γνωστό σε όλους όσους ασχολούνται με τα κοινά του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Μπορεί αυτό να μην ήταν γνωστό στην τοπική αστυνομία, όμως οι ευθύνες της δεν γίνονται μικρότερες καθώς αυτή επέλεξε και τον χρόνο, τον τρόπο και τον τόπο της σύλληψης του Προέδρου της τοπικής ΠΑΕ. Κίνηση εντυπώσεων εν όψει των κρίσεων στην ΕΛΑΣ, σημειώνουν πολλοί και πιθανόν να έχουν δίκιο….

Για όποιον λόγο κι αν έγινε ήταν μία πολύ άτυχη στιγμή για την τοπική αστυνομία.

«Κάποιοι», θεώρησαν σκόπιμο και προφανέστατα για τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων, να προσφύγουν ακόμα και στη μέθοδο της διαπόμπευσης, στο πρόσωπο του προέδρου μας, ώστε να επιτύχουν την «αναγκαστική» τακτοποίηση της όποιας οφειλής. Η δικαιοσύνη βέβαια στάθηκε στο ύψος της κι έτσι η όποια τακτοποίηση του ζητήματος θα γίνει την επόμενη εβδομάδα», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΑΕ και φαίνεται ότι τα βέλη που βρίσκονται πίσω από τις γραμμές αυτές στοχεύουν κατευθείαν στη Διοίκηση του Σταδίου. Άλλωστε και η δική της θητεία λήγει πριν το τέλος του μήνα….

Ο συνδυασμός λοιπόν κρίσεων στην αστυνομία και αλλαγής διοίκησης στο Στάδιο μπορεί να μην λειτούργησε τυχαία….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ