Στον ανακριτή οι «βαρόνοι» της κοκαΐνης.. Διασυνδέσεις με.. Βάρκιζα!

Διαύλους επικοινωνίας μεταξύ του 47χρονου Σέρβου που συνελήφθη στην Πρέβεζα και ενός ομοεθνή του που είχε συλληφθεί στην Βάρκιζα αναζητά η αστυνομία, η οποία εξακολουθεί να διερευνά το δίκτυο της κοκαΐνης. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα 26,7 κιλά κοκαΐνης που κατασχέθηκαν σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Πρέβεζα, έφεραν το ίδιο σήμα με τα 135 κιλά που είχαν κατασχεθεί σε πολυτελές διαμέρισμα της Βάρκιζας. Πρόκειται για έναν ανάγλυφο ταύρο πάνω στα «τούβλα» των ναρκωτικών.

Στην Πρέβεζα η έφοδος των αστυνομικών της ασφάλειας Θεσσαλονίκης έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο εργοστάσιο ανακύκλωσης που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή. Τα 26 κιλά και 667 γραμμάρια κοκαΐνης βρέθηκαν σε 24 δέματα που ήταν σε μία τσάντα. Το εργοστάσιο, το οποίο λειτουργεί σε πυρετώδεις ρυθμούς όλο το 24ωρο, εμφανίζεται ότι είναι ιδιοκτησίας τριών Ιταλών. Στην υπόθεση της κοκαΐνης όμως εμπλέκεται 51χρονος Ιταλός, που τυπικά δεν έχει ιδιοκτησιακή σχέση, όμως εμφανίζεται στο καταστατικό της επιχείρησης σαν σύμβουλος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 51χρονος συντόνιζε οτιδήποτε συνέβαινε στο εργοστάσιο και μαζί με τον 47χρονο Σέρβο που συνελήφθη φέρονται από την αστυνομία να κανόνιζαν όλες τις αγοραπωλησίες των ναρκωτικών που είχαν προορισμό τα νυχτερινά κέντρα και τις πλούσιες συνοικίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα συνελήφθησαν ένας 57χρονος Σέρβος που εμφανίζεται ότι ήταν «δεξί χέρι» του αρχηγού και τον ακολουθούσε σαν σκιά του. Τον ίδιο ρόλο είχε και ένας 44χρονος Ιταλός που έμενε μαζί με τον 51χρονο Ιταλό, ενώ ο 47χρονος Έλληνας κατηγορείται πως βοηθούσε στην αποθήκευση των ναρκωτικών ως εργαζόμενος στο εργοστάσιο.

Ο 47χρονος, κατά το παρελθόν διατηρούσε καφετέρια στην παραλιακή της Πρέβεζας. Το 2012 στο κατάστημα άγνωστοι είχαν πετάξει εκρηκτικούς μηχανισμούς με αποτέλεσμα να καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς.

Τα εννέα κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν βρίσκονται στο μικροσκόπιο της δίωξης ναρκωτικών για να βρεθούν οι «επαφές» των δύο υποθέσεων κοκαΐνης καθώς πιστεύεται πως είναι το ίδιο κύκλωμα τα μέλη του οποίου εξακολουθούν να διοχετεύουν μεγάλες ποσότητες στην Ελλάδα.

Τα πέντε μέλη του κυκλώματος οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρέβεζας από όπου ζήτησαν προθεσμία και θα απολογηθούν τελικά την Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ