Στον ανακριτή ο διεθνώς καταζητούμενος κακοποιός και ο συνεργός του

astinomia dikastiko (1)

Την Παρασκευή θα απολογηθούν στις ανακριτικές αρχές ο καταζητούμενος Laert Haxhiu που θεωρείται ένας από τους πιο επικίνδυνους Αλβανούς κακοποιούς καθώς και ο οδηγός του οχήματος που τον είχε παραλάβει στα σύνορα και όπως φαίνεται ήταν γνώριμος στις αρχές.

Οι αστυνομικοί των Ιωαννίνων εντόπισαν το ύποπτο όχημα στην περιοχή της Ελεούσας και ακολούθησε καταδίωξη καθώς δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών.

Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε τελικά στην Βορείου Ηπείρου όπου έγιναν και οι συλλήψεις.

Ο δ οδηγός του οχήματος, που ήρθε από την Αθήνα να παραλάβει τον επικίνδυνο κακοποιό και ακόμη ένα άτομο από αφύλακτη διάβαση στα σύνορα, είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές το 2021, όταν είχε τραυματιστεί από πυρά, που είχαν ως στόχο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Ο Laert Haxhiu που καταζητούνταν για διπλή απόπειρα δολοφονίας που είχε διαπράξει διέθετε πλαστά έγγραφα και πλαστή άδεια παραμονής στην Ελλάδα με το όνομα «Μίκης Ασκαλίδης». Φερόταν δε ως γεννημένος στη Γεωργία.

Είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 18 ετών για συμμετοχή σε δολοφονίες υπό ειδικές συνθήκες, κατοχή όπλων, εκρηκτικών και πυρομαχικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ