Στον Αμάραντο με επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου

amarantos karagianis

amarantos karagianis

Με επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου στον Αμάραντο Κόνιτσας συναντήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης. Σκοπός της συνάντησης ήταν η περεταίρω αξιοποίηση των μοναδικών στην Ελλάδα ατμούχων λουτρών, ώστε η περιοχή να αναδειχθεί και να καθιερωθεί ως προορισμός τουρισμού υγείας και ευεξίας.

Οι επαγγελματίες του κλάδου επισήμαναν στον βουλευτή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εστιάζοντας στην απουσία σαφούς επενδυτικού προγράμματος, στη βελτίωση της προσβασιμότητας, στην αδυναμία λειτουργικής διασύνδεσης τους με τα υπόλοιπα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής και κατά συνέπεια στην απουσία αποτελεσματικής ένταξης τους στο τουριστικό προϊόν.

Ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε τους επαγγελματίες της περιοχής σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει από το υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης (προετοιμασία πρόσκλησης χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία) για τη χαρτογράφηση των αναγκών ανάδειξης και αξιοποίησης των ιαματικών πηγών καθώς και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο.
{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ