Στο Ζάππειο η Ήπειρος.. Εγκαίνια από τον Πρόεδρο της Βουλής

The photographic images featured on this website are covered by parliamentary copyright.They may be downloaded and reused without permission in any format for non-commercial use, including publication on a website, subject to the following conditions:the photographs should be acknowledged in the following form: parliamentary copyright images are reproduced with the permission of Parliamentyou should not adapt, alter or manipulate any of the imagesyou should not use the images so as to bring Parliament into disrepute or use them in a deliberately misleading contextyou should not authorise others to re-use the imagesif a photographer’s name is published on www.hellenicparliament.gr they should be creditedphotographs should not be used for marketing purposes or used for commercial gain.©Copyright: Hellenic Parliament-Photographer: Aliki EleftheriouAthens-Greece

«Ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ως βουλευτής Ιωαννίνων, ως Έλληνας πολίτης, είμαι υπερήφανος για την επίδοση των Ελλήνων αγροτών, των Ελλήνων παραγωγών, των Ελλήνων κτηνοτρόφων και είμαι βέβαιος ότι η κατάκτηση των αγορών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό είναι κάτι το οποίο όχι μόνο το δικαιούνται, αλλά και τους περιμένει».

Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, εγκαινιάζοντας τις εκδηλώσεις για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της Ηπείρου, που συνδιοργανώνουν η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων και η Περιφέρεια Ηπείρου, στο Ζάππειο Μέγαρο, το τριήμερο της 30ής Σεπτεμβρίου, 1ης και 2ας Οκτωβρίου.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Βουλής, «εδώ και αρκετό καιρό η Περιφέρεια Ηπείρου έχει αποδυθεί σε μία αξιόλογη και αξιέπαινη προσπάθεια προβολής και ανάδειξης των ηπειρωτικών προϊόντων διατροφής και όχι μόνο. Είναι προϊόντα τα οποία σχετίζονται άμεσα με τη φύση, με την υγιεινή διατροφή και τα οποία το καταναλωτικό κοινό, μαθαίνοντάς τα, είναι βέβαιο ότι θα τα αγαπήσει και θα τα προτιμήσει».

Ο κ. Τασούλας αναφέρθηκε στην προβολή των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων των Ηπειρωτών παραγωγών σε εκθέσεις που διοργανώνονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Όπως υπογράμμισε, «όλοι αυτοί οι άνθρωποι που πίσω από τους πάγκους τους, πίσω από τα περίπτερα τους, παρουσιάζουν τον κόπο τους, το ταλέντο τους, όλοι αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν το κοινό που τους ενδιαφέρει και το κατακτούν».

Ο Πρόεδρος της Βουλής συνεχάρη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Ηπείρου για την όλη προσπάθεια κι εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «μέσα από το Κανάλι της Βουλής, θα συμβάλλουμε και εμείς, στο μέτρο του δυνατού, στην απαραίτητη προβολή αυτού του ηπειρωτικού ταλέντου, της ηπειρωτικής γεύσης, της ηπειρωτικής ποιότητας».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων κ. Χριστίνα Βαγενά και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ παρέστη και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς.

Την εκδήλωση των εγκαινίων «έντυσε» μουσικά η γνωστή ερμηνεύτρια Ηρώ Σαΐα, με εξαμελή ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στον θεσμό των «Ολυμπίων 2022» που οραματίστηκε ο αγωνιστής του ΄21 και εθνικός ευεργέτης Ευαγγέλης Ζάππας, έχοντας ως στόχο «την πολιτιστική και οικονομική άνθιση του τόπου μέσα από σημαντικές διοργανώσεις κύρους και ακτινοβολίας». Τα «Ολύμπια»  επαναλαμβάνονται κάθε τέσσερα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ