Στο Ζαγόρι ο Κώστας Καραμανλής.. Ξεναγήθηκε στη Μονή Ρογκοβού

karamanlis zagori

Στο Ζαγόρι βρίσκεται από την Πέμπτη ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Η επίσκεψη είναι ιδιωτική, από αυτές που συνηθίζει να κάνει επί πολλά χρόνια στα ορεινά χωριά της Ηπείρου ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Κώστας Καραμανλής  επισκέφθηκε το ιστορικό μοναστήρι του Ρογκοβού, σημείο αναφοράς για το Ζαγόρι και όχι μόνο.

Εκεί ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Ζαγορίου Γιώργο Σουκουβέλο και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Τσεπελόβου Δημήτρη Βαγγελή.

Η αναστήλωση του Μοναστηριού και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου ξεκίνησε επί πρωθυπουργίας του Κώστα Καραμανλή και σήμερα ο χώρος είναι ένα πραγματικό κόσμημα.

Η μονή βρίσκεται μεταξύ των χωριών Τσεπέλοβο και Καπέσοβο. Σύμφωνα με παραδόσεις η μονή ιδρύθηκε από την Πουλχερία, αδελφή του αυτοκράτορα Ρωμανού του Γ΄ του Αργυρού (1028-1034).

Σήμερα εκτός του καθολικού σώζονται δύο κτηριακά συγκροτήματα με κελιά και βοηθητικούς χώρους.

Το βράδυ της Πέμπτης ο πρώην Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Τσεπέλοβο, όπου με λίγους καλούς φίλους, μεταξύ των οποίων ο Λευτέρης Ζαγορίτης, δείπνησε στην πλατεία του χωριού.

Σήμερα έκανε πεζοπορία από την Βίτσα μέχρι το Κουκούλι, μία διαδρομή άνω των δέκα χιλιομέτρων ενώ το Σάββατο αναμένεται να επισκεφθεί το Δολό στο Πωγώνι.

Ο πρώην Πρωθυπουργός δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την περιοχή, μια περιοχή άλλωστε που πρωταγωνιστεί στα τουριστικά δρώμενα της Ηπείρου.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • karamanlis zagori1EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • karamanlis zagori2EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • karamanlis zagori3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ