Στο τραπέζι τα θέματα της πόλης..

Στη διάθεση της νέας δημοτικής αρχής έθεσε εαυτόν ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής στις τελευταίες εθνικές εκλογές, πρώην πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Γάτσιος, κατά τη συνάντησή του στο Δημαρχείο με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Η συνάντηση κάθε άλλο παρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα είχε καθώς, πέρα από τις ευχές για παραγωγική θητεία, στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκαν ζητήματα που αποτελούν προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, αλλά και είχε αναδείξει στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο κ. Γάτσιος.

Κυρίαρχο θέμα ήταν η λίμνη Παμβώτιδα και η ανάγκη ανάληψης ουσιαστικών δράσεων για την προστασία και την ανάδειξή της, ενώ από την πλευρά του δημάρχου αναλύθηκε το σχέδιο για την καθαριότητα της πόλης με προτεραιότητα στην ανακύκλωση.

Συζήτηση έγινε, επίσης, για το πώς τα Γιάννενα μπορούν να γίνουν μια «μητρόπολη τεχνολογίας» με την προσέλκυση και ανάπτυξη εταιρειών πληροφορικής και καινοτομίας στην περιοχή.

Τέλος, συζητήθηκε το πλάνο για την τουριστική ανάπτυξη των Ιωαννίνων, με τον κ. Γάτσιο να επισημαίνει την ανάγκη να μην εξαντλείται στην πόλη, αλλά να γίνει προσπάθεια συνεργειών σε ευρύτερο επίπεδο, με στόχο και την προσέλκυση επισκεπτών σε ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, ο πεζοπορικός κ.ά.

«Η παρουσία μου στα δρώμενα του τόπου θα συνεχίσει να είναι ενεργή, στην προσπάθεια να συμβάλω με τις δυνάμεις μου στην πρόοδο της περιοχής. Δήλωσα στον δήμαρχο κ. Ελισάφ τη διάθεσή μου να προσφέρω, τόσο με την πολιτική όσο και με την ακαδημαϊκή μου ιδιότητα, στα θέματα που θεωρεί ότι θα μπορούσα να συνεισφέρω», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Γάτσιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ