Στο τραπέζι η υποχρεωτικότητα εμβολίου και για την αστυνομία

astinomia kentro epiruspost

Σκέψεις για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού διατυπώνονται τις τελευταίες ημέρες και αυτό που εξετάζεται είναι η επέκταση στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας σε τηλεοπτική του συνέντευξη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στον κλάδο της εστίασης και τα σώματα ασφαλείας.

Επισήμανε δε ότι είναι τεράστιο θέμα οι ανεμβολίαστοι στην αστυνομία, γεγονός που υποσκάπτει την αξιοπιστία των ελέγχων και δημιουργεί αντιδράσεις στους πολίτες που καλούνται να ελεγχθούν. «Θα πρέπει να εξεταστεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων στο δημόσιο τομέα που είναι σε πρώτη επαφή με τους πολίτες», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Ωστόσο, σημείωσε ότι δε χρειάζεται να αλλάξει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, αλλά να δοθούν σαφείς οδηγίες στους υπαλλήλους για το τι πρέπει να κάνει.

Αναφορικά με τα ποσοστά εμβολιασμών στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι το ηλικιακό προφίλ σε αυτές τις κατηγορίες είναι χαμηλότερο και άνοιξε πολύ αργότερα η πλατφόρμα κι επομένως υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ