Στο τέλος Μαΐου κρίνεται το μέλλον της ΑΤΕ

atebankΓια μετά τις εκλογές μετατίθενται οι εξελίξεις γύρω από την τύχη της ATEbank αφού τα πολιτικά κόμματα και η τρόικα δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν πάνω στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας.

Έτσι δόθηκε παράταση για την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Αγροτικής μέχρι το αργότερο στις 31 Μαΐου. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Αμφότερες οι δυο τράπεζες δεν μπορούν –ως κρατικές- να ενταχθούν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ταυτόχρονα όμως το Δημόσιο δεν διαθέτει τα κεφάλαια που απαιτούνται για τη στήριξή τους. Έτσι αναζητείται η «χρυσή τομή» που θα επιτρέψει είτε την κατ’ εξαίρεση είσοδό τους στο ΤΧΣ είτε την ενεργοποίηση του νόμου που εφαρμόστηκε στην περίπτωση της Proton Bank (διαχωρισμός σε «καλή» και «κακή» τράπεζα) είτε ένας συνδυασμός των δύο.

Μέχρι στιγμής, η τομή αυτή δεν έχει επιτευχθεί. Συν τοις άλλοις διότι κανένα από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης δεν επιθυμεί να δεσμευθεί προεκλογικά επί του προγράμματος διάσωσης της ATE το οποίο δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και ορισμένες «σκληρές» αποφάσεις (όπως π.χ. εκκαθάριση ενός «κακού» τμήματος, συρρίκνωση δραστηριοτήτων κ.α.)…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ